X-games uttaket i gang

Mens hoved-x-gamesene foregår i USA så har uttaket begynt for Norges eget X-games som er det kombinerte skate og big air mesterskapet på Fornebu og Skur 13.

Alle som er glad i action sports husker den legendariske skateboardkonkurranse i X Games Oslo 2016. Nå er både gull- og sølv-vinner fra den gang bekreftet til Skur 13 i mai. Nyjah Huston og Shane O’Neill vil sannsynligvis kjempe i toppen nok en gang. Med seg har de superstjernen Ryan Sheckler, som ikke kvalifiserte til finalen i 2016, og som garantert skal revansjere det.

Når X Games-billettene slippes søndag klokken 10, så er det ventet at skateboard-konkurransene ryker unna fort. X Games Norway har fått et stempel som utsolgt-arrangement, og særlig gikk skateboardbillettene raskt unna i 2016. For den som ikke får tak i billetter til finalen søndag 20 mai, er det mulig å se første runde for herrer (med alle stjernene) og damefinale fredag 18 mai. Jenteskateboard har utviklet seg voldsomt de siste årene, og det yrer og gror også i Norge.

For snowboardfans er ikke dagens utøverslipp noen dårligere fest. De aller største navnene har bekreftet, med Mark McMorris og Anna Gasser i spissen. Det stilles selvsagt store forventninger til Marcus Kleveland, som hadde en fantastisk sesong i fjor, med både gull og sølv i X Games Aspen. Det blir action sport-bonanza under OBOS Big Air på Fornebu lørdag 19 mai med 55 meter høyt stilas, kunstsnø, sport i verdensklasse og konserter.

Dagens uttak er basert på rankinger, konkurranseresultater og vurderinger av anerkjente eksperter og trenere. Resultatene fra X Games Aspen 2018 er ikke med i dette uttaket, men vil være med i neste uttak, som kommer etter OL. Totalt 6 menn i ski og snowboard vil bli direkte invitert til Big Airfinalen den 19 mai. 8 andre vil bli invitert til en kvalifisering samme dag med to plasser videre til finalen. 8 damer i ski og snowboard vil bli invitert direkte til finaler i Big Air.

I skateboardkonkurransene i Skur 13 vil tolv menn bli invitert til runde 1. Av disse skal de syv beste videre til finalen den 20 mai. Samme dag vil det avholdes en nordisk kvalifisering for menn hvor kun vinneren går videre til finalen. 8 damer blir invitert direkte til finalen den 18 mai. Det er altså duket for en vår-thriller i snø og betong i en fortryllende 17 mai-setting. Det er bare å glede seg.

Skate:
Nyjah Huston
Shane O’Neill
Ryan Sheckler

Snow:
Mark McMorris
Anna Gasser
Marcus Kleveland

Program:
Fredag 18. mai

17.00 Dørene åpner
18.00 Kvalifisering Street skateboard menn
19.30 Finale Street skateboard damer

Lørdag 19. mai
15.00 Kvalifisering Big Air snowboard menn
18.00 Finale Big Air snowboard damer

Søndag 20. mai
18.00 Nordisk kvalifisering skateboard menn
19.30 Finale street skateboard menn

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar