Vrådal får ny park

Denne helgen åpner Vrådal ny snowboardpark. Parken er nok en gang bygget av Clinton Butcher og hans eminente crew. Det er gøy å se profesjonaliseringen som foregår ved norske alpinsteder, og Petter Johnsen på Vrådal går i spissen for utviklingen.

Det er gledelig å se at så mange skisentere i Norge satser på park, og ikke minst tar shapingen mer seriøst enn tidligere. Denne helgen står den nye terrengparken på Vrådal klar til å shreddes.

Eieren, Petter Johnsen, er kjent for å nyvinninger, Vrådal var blant annet det første alpinsenteret i verden med 8-seters stolheis i sin tid. Nå har han hyret inn Shapecrew til å lage en ordentlig park, og det gleder vi oss til å se resultatet av. Vi spurte hva han synes om sluttproduktet.

– Gutta er flinke dem. Vi gjør jo dette for å lage skisenteret mer komplett og å tilby noe til alle, sa Petter til oss.

Parken er absolutt noe for alle. Gutta i Shapecrew var ferdig klokka 1 i natt etter å ha jobbet hver natt til kl 4 i stummende mørke.

– Vi hadde shitloads med snø å jobbe med. Det ble et morsomt setup, og det er en blanding mellom blå og rød park, fortalte Shapecrews eier, Clinton Butcher på vei hjem fra jobben.

Parken består av to blå-hopp, to blå table tops, to bokser, en quarterwall, og så bygde de en ganske fun feature i high-rollers med side-tranny, altså bølgelandskap hvor man kan hoppe overgang frem og tilbake på sidene.

Tabletopping hopping

Aleksander, den lokale shaperen, som er satt til den daglige jobben, har mer enn nok å ta seg til fremover. Han har akkurat vært på preppekurs i regi av ALF, Alpinheisenes landsforening, og det er viktig å få med seg på veien til stardom.

Det har vært en av de beste vintrene på lange tider med masse snø, og det er vi synes det er veldig positivt med parktendensen, hvor skisenterne både investerer i park og mannskap for å ivareta den overfor publikum. Vi er ganske sikker på at snowboardforbundet vil nikke anerkjennende til det. Flere parker betyr flere som begynner med brett og flere gode utøvere.

The Himmelstrup touch

Dessuten er det en viktig økonomisk side ved dette, nemlig det faktum at kidsa velger hvor familien skal dra på tur, og da velger de stedene det er gøy å kjøre.

For Petter Johnsen som startet Vrådal og har utviklet det, er det iallefall viktig å henge med i tiden.

– Det er viktig å få et produkt som er up-to-date og noe folk liker, og da må vi få inn noen med mer erfaring enn det vi har sjøl, til å lage noe, avsluttet han med.

Tacky-redaksjonen skal teste ut Vrådal i helgen. Heng på hvis du vil!

På nett:
Vrådal Panorama
Vrådal på Face
Vrådal på Insta

Det ser jo ganske idyllisk ut på Vrådal

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar