Vi minnes Sveinung Engeli

"Moldes store sønn - med grønt hår" ljomet over speakerne under NM i 1992. Idag er det 15 år siden Sveinung Engeli gikk bort.

Idag er det 15 år siden Sveinung Engeli gikk bort. Vi fikk en mail fra hans søster, May Christin Engeli, som lurte på om vi ikke kunne finne frem videoen av ham fra det gamle Tackyarkivet, og slike forespørsler er ekstra hyggelig å kunne svare ja på.

Sveinung Engeli var et stort talent på fjøla, og han begynte å skate i 1986, 11 år gammel. Han vokste opp i Molde som den gang var ganske velutviklet med mange mini- og vertramper.

– Han hadde en god humor og veldig mange nære og gode venner. Han hadde også en datter, som nå er blitt 16 år. Hun er veldig lik han. Sveinung slet dessverre med tunge tanker til tider og valgte til slutt å forlate oss, skrev May Christin på mail til oss.

Han var godt likt av mange, og Øystein Greni og hans band Big Bang skrev låten “Frontside Rock’n Roll” som en dedikasjon til ham og Thomas Langren, som også gikk bort på den tiden.

– Det er mange som har etterlyst den videoen, den var så innmari fin og viste Sveinung sitt fine smil, men også alvoret i blikket hans. Jeg vet ikke hvem som laget den, men personen må ha kjent han godt. Sveinung var ett år eldre enn meg, og ville i dag vært 41 år. Han hadde 4 søsken, meg og 3 yngre brødre. Han er sårt og dypt savnet hver eneste dag, en virkelig flott fyr. Har aldri sett så mange i en begravelse før, flere hundre måtte stå utenfor kirka. Han er gravlagt på Hustad kirkegård i Romsdalen og graven er hyppig besøkt, det ligger stadig fingerboards og hilsner der, fortalte May Christin.

Sveinung Engeli
1975-2001

3 KOMMENTARER

  1. Takk for den fine og morsomme tiden vi fikk sammen <3 Du var den beste vennen og romkompisen jeg noensinne har hatt. Savner deg hver dag Sveinung. Vi sees igjen en dag <3 Klem

Legg igjen en kommentar