Uvdal åpner park i helgen

Clinton Butcher har jobbet på spreng for å få ferdig park til åpningen. Imorgen, lørdag, kl 10, smeller sesongen i gang på Uvdal med bedre kapasitet enn noensinne.

Etter at Clinton Butcher forlot Tirilparken på Geilo, har han hadde hendene fulle av shapespader og spaker i preppemaskinen. I vinter holder han blant annet Uvdal med parklinjer, og har allerede en startpark klar til åpningen.

– Det blir et basic setup med to bokser og to pvc-rør og tilslutt en tabletop corner, forklarte Clinton med dyp australsk aksent til oss.

Shaperen fra Melbourne har bosatt seg på Geilo med sin familie og bygger parker rundt omkring i Norge når han ikke er opptatt med store events som X-games.

Slik ser det ut nederst på Uvdal rett før sesongen starter

På Uvdal blir det først og fremst et lavterskeltilbud som blir satt opp nå i begynnelsen. Clinton er opptatt av funksjonalitet og sikkerhet. Linjen er som følger: Flat box, downbox, og flat pvc, down pvc og tilslutt tabletop.

Poenget er at kidsa skal føle progresjon. Derfor er det ride-on kicks foran elementene slik at kjørerne kan fokusere på å lære nye tricks fremfor å måtte bruke tid på å lære å komme opp på railen.

Tabletop i bunnen

Senere vil det også bli mer streetfeel for ekte gategutter, og det begynner å bli nok snø til å starte med hovedjobben, som er å få opp parken. Hvis været står den hellige parkshaper bi, er parken ferdig til juleferien. Du kan se på videoen øverst hvordan den er tenkt.

K2-teamsjef Morten Sommer og resten av medlemmene i den lokale klubben Snørøverne blir nok ekstra fornøyd for årets julegave. De har etterlyst en ordentlig park i mange år, og nå får de endelig ønsket sitt oppfylt av de nye eierne.

Downsaker til å få litt smak av vinter

Uvdal ble nemlig tidligere i år kjøpt opp av tre grunneiere i området. Geir Prestegården, Jarle Nørstebø og Svein Reisersen. De har gått tungt inn og gjør langsiktige investeringer med et edruelig syn på skisenterdrift.

De har jobbet med å åpne opp et nytt hytteområde på toppen, som ligger over 1000 moh, og har solgt unna 10 tomter som var forutsetningen for å kunne legge infrastruktur som vei, strøm, vann og kloakk. Dette har også frigjort penger som eierne villig vekk investerer i skisenteret.

– Anlegget skal opp og stå. Vi legger vekt på kvalitet i alle ledd. Vi har et langsiktig perspektiv og klarer vi å få til et nullresultat de første årene, skal vi være veldig fornøyd, sa daglig leder, Geir Prestegården til Tacky.no.

Skisentere er avhengig av spesielt en ting for å gå med overskudd, og det er jo selvsagt det hvite vi alle elsker. Under den grusomme vinteren i fjor led Uvdal Skisenter under manglende snø, slik som mange av anleggene i Buskerud.

Starten på startparken

Derfor har de hyret inn en mann med lang fartstid i bransjen, Stein Rudi, som har jobbet hardt med å utvide snøkapasiteten. De har iallefall tredoblet antall snøkanoner, og sist vi var på besøk, gikk 34 kanoner samtidig.

Med litt dra-på vilje fra værgudene gjør det at de tilsammen har en såle på 50 cm i bakken og ca 30 cm i terrenget.

– Kommer det mer snø nå, så blir det veldig bra, mente driftsjef Rudi.

Uvdal er nemlig mest kjent for glimrende freeridemuligheter, og dumper det litt powder på tettpakket såle, så skal det ikke mye til før det er på tide å ta frem gullwingsa eller powderbrettet og gunne på.

Med park signert X-games shaper Clinton Butcher får Uvdal to attraksjoner i vinter. Kl 10 imorgen åpner iallefall t-kroken og stolheisen og tre nedfarter i tillegg til startparken.

På Nett:
Uvdal på Face
Uvdal på Insta

Her produseres det snø til hovedparken

Kart:

test caption
Photo: Clinton Butcher
te

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar