Norsk spillefilm om skateboard

En ung filmskaper fra Bærum er i ferd med å lage spillefilm om skateboard og forbudstiden. I første omgang dreier det seg om en kortfilm, men håpet er å få lage fullfilm.

Forbudstiden for oss skatere gjelder tidsperioden 1978-1989, og var stygg epoke i norsk historie hvor skateboarding var forbudt, som det eneste landet i verden. Skateboard ble på den tiden solgt under disken som heroin, og tollageret i Oslo var tjåka fullt av beslaglagte brett som kids hadde forsøkt å smugle med seg inn i landet.

Denne epoken har fasinert den unge filmskaperen Michael Mark Lanham, som ønsker å lage en spillefilm fra forbudstiden. Lanham Visuals, som er selskapet han driver, er godt i gang med jobben, og skal i første omgang spille inn en kortfilm, med håp om støtte til å kunne lage en fullfilm.

Filmordningene i Norge fungerer slik at man må ha 35.000 views for å få etterlånsstøtte, og dette håper 19-åringen fra Bærum å oppnå på Youtube.

– Jeg skatet da jeg var 10-14 år, men etterhvert begynte jeg å filme og hadde ikke lenger tid. Jeg begynte med å lage skatefilmer, fortalte Michael over en kopp på en café.

Vi var ganske spente på plottet og hvor autentisk det hele var, men manuset er foreløbig hemmelig, men han kunne fortelle at han hadde konsultert med Guy Stephan Colle, en gammel ringrev, som bidro til ideen bak manuset.

Kortfilmen skal være klar over sommeren, nærmere bestemt 29. august, og den vil bli tilgjengelig i oktober etter planen. Det ryktes forøvrig at Geir Myrvang har laget plakaten. Følg med på nettsiden under for oppdateringer rundt filmen.

Web:
Ulovlig brett

 

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar