“Ullensaker Brigaden” fersk edit av Edward Knai Nilsen

Du ser han ofte i skateparken med et film eller fotokamera, han er alltid glad og stoka. Edward Knai Nilsen er uten tvil glad i å jobbe med visuell media. Nå har han snekra sammen en edit av noe av skateingen han har fanget på filmrullen.

Vi slo av en rask prat med Edward for å høre litt om hans prosess rundt prosjektet og hva han pønsker på i fremtiden.

Edward Knai Nilsen fornøyd etter dagens fangst på Cesar.

Du har satt sammen en kul edit av lokal miljøet rundt om i Ullensaker Edward Knai Nilsen. Hvor lenge har du arbeidet med dette prosjektet?
Takk for det.

Planen var at vi skulle lage en langfilm sommeren/høsten 2016, men pga for lite tid til filming endte det opp med for lite klipp. Så de klippene vi hadde til det prosjektet ble heller liggende på en harddisk fram til desember 2017.

Noen av klippene i filmene er fra 2015, men det meste er filmet i 2016 og noe i 2017. Klippingen av filmen startet i Desember 2017.
Så kan vel si at dette prosjektet har foregått over en 3 års periode.

Hva inspirerer deg til å dokumentere skateboard kulturen? Er det noe spesielt med aktiviteten i forhold til andre områder du arbeider med?
Det som inspirer meg med å dokumentere skate kulturen er at dette er gjeng kompiser som kun er ute og har det gøy.

Vi har et veldig godt miljø på Jessheim/Ullensaker og jeg synes selv jeg har klart å gjenspeile det gode miljøet i filmen, samt det at skating kun handler om å ha det gøy. Det utrolig gøy å se utviklingen til skaterne.

Møtte du på noen spesielle utfordringer under filmingen til editen?
Tid!
Jeg har veldig mye annet å styre med så er ikke alltid tiden strekker til. Det er derfor filmen er såpass kort også, rett og slett pga mangel på tid.

I tillegg så synes jeg det er gøy å skate selv, så er noen ganger du helst bare vil cruise og nyte solværet istedenfor å stå med kamera i hånda.

Andreas Larsen Johansen – Gap to Frontside Five O

Hvem eventuelt hva imponerte og overasket deg mest av hva du fanget på film til denne editen?
Kevin Bækkel er jo i fyr og flammer om dagen, så han var det skinnsykt fett å få filma. Han fikk gjort noen NBD´s på Jessheim/Kløfta. Det var fett!

Jeg blir alltid imponert over hva søta bror klarer å dra på med. Arvid Blomquist, en sinnsykt tech fyr fra Karlstad i Sverige, alltid godt humør og alltid gira på å filme.

Hva er dine planer fremover, skal du fortsette med å filme mere skateboarding?
Jeg har mye planer fremover, men tror dessverre ikke det blir så mye mer filming av skateboard da jeg jobber med andre type filmoppdrag. Pluss så setter jeg om ikke alt for lenge i gang med å skrive bacheloroppgave, men om du følger med på Ullensaker Skateboardklubb sin facebookside vil det nok dukke opp noen flere filmer til våren/sommeren.

Skal ikke se bort i fra at det kommer to parter av de råeste young gun’sa på Jessheim til sommeren også.

Takk for praten Edward.
Lykke til med studiene og vi i Tacky gleder oss til neste gang vi får se noe av hva du har produsert.

Web:
knaimedia.com
Ullensaker Skateoboardklubb

Edward Knai Nilsen fornøyd etter dagens fangst.
Photo: Dennis Lopez
Andreas Larsen Johansen - Ollie Transfer Frontside Five O
Photo: Dennis Lopez

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar