Superpipelicious i Oslo

Artikkelforfatteren er kongen av backside airs og nå har han fått burnet brettet sitt i buene i Norges eneste superpipe, som åpnet denne uken i Oslo Vinterpark.

Kong BS Air AKA Marius Kromvoll
Photo: Erik Oeding

Terningkast seks 21.55 åpningsdagen stroppet jeg på bindingene for siste gang, med Backstreet Girls’ «Hizbollah Rock’n’Rolla» på øra.

Jeg tok meg tid til å vente på refrenget før jeg droppa inn i et siste run – og rakk å tenke gjennom de siste timene i en etter forholdene sjokkerende perfekt superpipe i bånn av Wyller-sida av Oslo Vinterpark.

Gjennom hele dagen hadde det dumpa ned søkkvåt snø, og alt lå til rette for en nedturprega start på pipesesongen – men den gang ei! De enorme buene var så perfekt shapa, og så mange hadde tydeligvis kjørt i dem, så det var ingen dumper og ujevnheter – bare rundt regna sju meter med perfekte vegger, og godt kantfeste.

Det eneste som skuffa var antall snowboardere kontra skikjørere, og kjente fjes – men det kan selvsagt ha ne å gjøre med at jeg busa inn de siste to timene før stengetid. Som altså skulle vært verst tenkelig tid – og i stedet blei jeg møtt av en pipe de fleste snowboardere bare kan drømme om.

Som i alle år før, er superpipen er åpen tirsdager og torsdager fra 15-22, og i helgene. Mandag, onsdag og fredag blir den shapa av det som må være verdens råeste pipeshapere.

Klokka runder 21.56. Jeg er aleine nå, selv om heisen fortsatt går. Den store, stoka crowden gikk for en halvtime sia. Refrenget dundrer i øra, og det er på tide å droppe inn – og synge med.

Jeg dropper inn med det jeg tør av fart, og holder hælskjæret opp veggen, til jeg ser kanten et godt støkke under meg og sparker ut bakbeinet i en method så det knaker i ryggen.

Fy fafo, som jeg elsker dette stedet. Tusen takk, Oslo Vinterpark!

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar