Store planer i Kirkerud

BSK har lagt fyllmasse i Kirkerudbakken i hele sommer, og det begynner å nærme seg ferdig. Neste sesong vil en internasjonalt godkjent slopestyle komme på plass.

BSK, som eier Kirkerudbakken i Bærum, har lagt ned store summer for å få rustet opp bakken sin i sommer. Vognlass på vognlass har gått med masse for å skape en moderne profil på anlegget og investeringen er oppe i 20-30 millioner kroner.

Dessverre ble ikke entreprenøren ferdig før vinteren, og det er også derfor det har tatt så lang tid å åpne og snølegge anlegget denne sesongen. Fordi det var veier som gikk på kryss og tvers oppover bakken, har Kirkerud måttet produsere store mengder hvitt for å dekke over arrene i landskapet.

– Man styrer ikke mye av de fyllmassene som kommer inn selv. Vi har fått det fra uke til uke fra Veidekke, og det er derfor det ikke har blitt ferdig på tid, fortalte driftssjef Hans Kristiansen oss.

Mye av fyllmassen har kommet fra utbyggingen av den nye motorveien gjennom Bærum, som forøvrig vil kutte reisetiden oppover til skisenterne i Hallingdal, og for eksempel Ringkollen.

Neste år står derimot nye Kirkerudbakken helt ferdig og da er kulene i parken forhåpentligvis terraformet for å kunne tilby internasjonal standard på terrengparken. Da kommer nemlig en internasjonalt godkjent slopestyle course i Oslo-området, som kanskje vil gjøre Kirkerudbakken til det mest attraktive stedet i Stor-Oslo.

– Neste år blir det ferdigstilt, og vi får flere ordentlig hopp. Nesten samtidig som vi åpner bakken, vil vi få noen nye hopp, sa en entusiatisk Kristiansen.

Årets sesong er dog ikke tapt bak en dobbeltsidig tape. Det bygges frenetisk i snøværet og parken har allerede tatt form. Det skal bygges en stor bigger til et Norgescuprenn i Freeski 3. februar så det er bare å peile inn rotasjonene resten av januar etter at den står ferdig.

På nett:
Kirkerudbakken
BSK på Face
Kirkerud på Insta

Slik er målene på hopplinja ment å bli

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar