Store forandringer på Geilo

Geilo har blitt en større enhet etter at to av heisselskapene slo seg sammen tidligere i år. Det har medført store forandringer og nå er destinasjonen klar for åpning lørdag 25. november. Snøen har dumpet ned, og det ser ut til å kunne bli en av de beste åpningene noensinne.

Photo: Marius Kromvoll

Nyheten om at Tirilparken skal legges ned, gikk som et elektrisk støt gjennom snowboard-Norge etter sommeren. Det er riktig at den blir borte, men samtidig helt feil. Tacky.no har undersøkt hva som egentlig foregår øverst i Hallingdal.

Nedleggelsen er en del av en ny strategi etter at Geilo Holding kjøpte opp og slo sammen skisenterne i Kikut, Vestlia, Havsdalen og Geilohovda. Slaatta skisenter står igjen som eget selskap og med egen park, men samarbeider godt med Geilo Holding, i følge markedssjef Kevin Eikrehagen i Geilo Holding.

– Det er ikke spesielt god snøproduksjon i Tirilparken, fortalte han oss, og deri ligger problemet.

Til tross for at sjefsprepper Clint Butcher har holdt top notch standard på Tiril, har parken kun hatt åpent, rundhåndet regnet, en måned per sesong. Skal man drive et skisenter sier det seg selv at det ikke er god forretning. Det er vanskelig å anlegge park uten snøkanoner i våre dager, og med fjorårets sesong trist i minnet, forstår vi valget.

Det har forøvrig kommet en ny shaper i anlegget, nemlig den eminente svenske spadeføreren, Emil Eriksson, som holdt fortet på Stryn i sommer. Han er parksjef på Geilo, bortsett fra Slaatta.

Clint Butcher står dog ikke uten jobbtilbud, mannen er jo mer attraktiv enn Mr Universe, og vi vet at Clint har flere jobber på gang.

Emil Eriksson får dermed ansvaret for Vestliaparken og Havsdalen, som er det nye satsingsområdet.

Havsdalen vil bli mer en treningspark, og arvtager til Tirilparken, og Geilo har naturlig nok et samarbeid med NTG, som kommer til å bruke den og sette sitt preg på fasilitetene. Her er det nok snøproduksjon til store events. Planen er å få raske laps med to koppheiser på hver side av parken

Nytt av året er at det blir gratis buss mellom Vestlia og Geilosiden, og dessuten viderefører Geilo halv pris på sesongkort, og nå inkluderer kortet også Hallingskarvet.

Velkommen til ny sesong på Geilo lørdag 25. november. Det har snødd bra de siste dagene, og Tacky var oppom for å fryse pulsen tirsdag denne uken, og vi fikk servert et skikkelig winter wonderland. Det ser ut som Geilo har fått uværet, som resten av Norge har slitt med de siste dagene, i form av snø.

På nett:
SkiGeilo
Slaatta
Geilo på Face
Slaatta på Face
Geilo på Insta
Slaatta på Insta

Emil Erikssons arbeidsredskap i vinter

 

 

 

Emil Erikssons arbeidsredskap i vinter
Photo: Emil Eriksson

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar