Slik blir Oslo Skatehall

Vi besøkte arkitektkontoret som står bak den kommende skatehallen på Voldsløkka i Oslo. Det ble et meget interessant møte med Dark Arkitektene.

Vi inviterte oss selv til et møte med Dark Arkitekter, som står bak den nye skatehallen i Oslo. Hallen bygges for tiden på Voldsløkka i Oslo, og det er mulig å følge med på byggingen på Minutt-for-minutt-linken.

Vi var svært spente på detaljene rundt bygget, og kanskje spesielt hvordan uteområdene er tenkt. Det var svært morsomt å få innblikk i idéene til en gjeng superentusiastiske arkitekter, som virket som aldri hadde hatt et morsommere oppdrag, og det er jo egentlig ikke så rart for skaterne er arkitektenes beste venner. Det er skaterne som gjør arkitekturen levende.

Partner i Dark, Merete Hoff, viste oss rundt sammen med prosjektgjengen, hvorav en av dem så ut som broren til Steve Caballero, og på mystisk vis følte vi at skatehallen var godt ivaretatt bare ved synet av ham. Men hvem kan vel ikke la seg sjarmere av smilerynkene til mannen som stod bak Cab tricksene og trofast ble igjen hos Powell Skateboards.

Det var en skater som sa at det er mye kulere å komme til en skatepark som ikke ser ut som en skatepark, men som er god å skate i

Merete Hoff holder tråden i prosjektet og hadde mye positivt å si om samarbeidet som har foregått med den såkalte brukergruppen, som består av ulike skatere fra hovedstadsområdet. En av dem gav arkitektene en klar tanke ved å forklare hvordan skatere helst vil ha en skatepark som ikke ser ut som en skatepark, og det synes å ha vært en arkitektonisk tråd gjennom det vi fikk oppleve på hovedkontoret til Dark på Skøyen i Oslo.

Vi fikk se hvordan arkitektene hadde tenkt konseptet, ørsmå detaljer som for eksempel loven mot bruk av rullebrett fra 1978 inkorporert i fasaden slik at vi aldri glemmer forbudstiden, hvordan de har tenkt flow i hallen, og hvor utrolig mye arbeid som ligger bak alt fra 3D modellering til minidetaljer om toalettskilt.

Dark Modell av Oslo Skatehall
Dark Modell av Oslo Skatehall

Totalt sett er vi overbevist om at vi får et praktbygg som er skal være dimensjonert for 100 skatere samtidig og hvor skatebehovene er ivaretatt. Av tekniske detaljer kan vi nevne at den sorte delen som synes på modellen blir streetområde, og den hvite delen er tenkt mer for de som ruller i buen. Det blir en port i den sorte delen, som ligner litt på Arena Bekkestua, som åpner opp til et uteområde. Utedelen er ikke finansiert opp enda, men som forhåpentligvis blir det nok penger med de magiske kreftene til Petter Hatlem.

Uteområdet går parallelt med hallen, men er også tilknyttet et kommende parkanlegg som skal bli veldig skatebart i ulike avsatser. Dette parkområdet tror vi at kan gjøre hallen til et helårssted og et reisemål i seg selv, hvilket er selve definisjonen på tre stjerner i Skatelin-guiden.

Det blir spennende å følge med fremover. Progresjonen på bygget går fremover, og etterhvert skal inneområdene designes og bygges, og så håper vi at utedelen kommer på plass raskt. Estimatet sist vi sjekket, var at hallen vil stå ferdig rett over nyttår 2016. Snakker vi nyttårsskate?

Dark Modell av Oslo Skatehall

5 KOMMENTARER

  1. Lame! jeg driter vel i hvilke 3d-printere de bruker, og om det er laserkutta eller ikke. At bygget tar utgangspunkt i to ramper som står mot hverandre syns jeg er litt svakt konsept, som virker mer interessant for arkitektene enn for skatere. Det blir litt som rappere som rapper om rap.
    Det hadde vært fint å se hva som kommer på innsiden, da.

  2. Veldig interessant artikkel! Kult at dere tok initiativet, for dette er kanskje det mest spennende som skjer i Oslo for tiden.

    Godt skrevet også!

Legg igjen en kommentar