Slik ble skatehallen i Larvik

Med kaker, snus og jubelbrus ble Larvik Skatehall offisielt åpnet fredag 27 mai 2016, en dato og en ny æra for skaterne i bakkebyen. Ordføreren var så glad for at Larvik har blitt kjent som en skateboardby at han nesten barberte av seg skjegget, og Inger Johanne Stene holdt en blomsterbestøvet tale for alle som hadde vært med og dugnadert i et helt år sammen med byggmester Jarle Grimsland.

Med en skatecourse dekket av tre og hvor alle obstacles går inn i tregulvet, blir fremtiden i Larvik ganske myk og plysj, og det vil medføre at gamle skatere beholder ryggene sine litt lenger. Spørsmålet er hva som skjer i det øyeblikket man stepper ut av hallen og møter den harde asfaltvirkeligheten.

Den nye hallen er en utvidelse av den gamle, og vi snakket med Inger Johanne Stene, som kunne fortelle at også den eldste delen skal rehabiliteres og da skal skaterne selv bestemme og utføre byggingen. Det støtter vi for det er viktig å også rekruttere skaterne til å ta over ildsjelsstafettpinnen og lage sin egen realitet. Det blir ikke mer moro enn det man lager selv.

Hallen er forøvrig et midlertidig prosjekt, som etter hva vi forstår, kan bli langvarig. De opprinnelige planene for Månejordet, utendørsparken i Larvik, inkluderer en flerbrukshall, men disse skissene er forskjøvet inn i fremtiden. Etter vår mening burde en fremtidig hall blitt bygget i en av nedoverbakkene som kjennetegner byen, inkludert heis i oppoverbakken. Inntil det aldri skjer, så klarer larvikingene seg fint med sin nye parketthall. Gratulerer, Larvik!

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar