Skatere vs Vestlandsvær

Vestlandet er kjent for mye regn, og kan fort gi problemer for folk uorganisert aktivitet. Slåtten skole i Førde har tatt hensyn til dette, og har siden 2013 jobbet med en løsning angående denne problemstillingen.

Jeg har snakket med prosjektleder Jon Olav Leira om hvem som har jobbet med dette, og hva målet bak prosjektet var.

«Prosjektet var min ide, og bakgrunnen for det er at eg har jobba ein del med eigenorganisert aktivitet tidlegare».

Han forteller at de startet å planlegge et område i 2013, med ulike aktivitetselement som forsterker hverandre. Blant disse er det en skaterampe, basert på rampen på Torshov i Oslo, noen buldrevegger, og noen bordtennisbord. I 2014 fikk de 300 000 i støtte av

gjensidigestiftelsen til prosjektet.

«Marius Lemoen var ein veldig viktig person i dette. Eg personleg har ikkje peiling på skating, men Marius kom opp med ideen på korleis det skulle gjerest, og fekk tak i Verktøy i lufta, som har bygget rampen. Han tok dette veldig seriøst, og gjorde en veldig god jobb for oss. Stor takk til han.»

Målet bak dette, er å gi et tilbud til de som heller vil drive med egenorganisert aktivitet, i stedet for de tradisjonelle ballidrettene mm.

«Vi er veldig spente for å sjå interessa, og den verker veldig lovande, men rampen er ikkje helt i drift enda, og manglar nokre detaljer. Det var Gunnar Løge frå verktøy i lufta, som bygde rampen, var veldig begeistra over at det endeleg var nokon i Førde som ville ha en ordentleg rampe.»

Det blir hjelmpåbud i skoletiden, men det er enda uklart hva som skjer med regler på fritiden. Det er ikke gjort klart noen åpning enda, men de har satt 17. mai som en potensiell dag.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar