Skateboard i OL

Skateboard ser ut til å få sin OL debut i Tokyo i 2020. Det er kun en formalitet som gjenstår i august, men deltagelsen gjelder kun Tokyo-OL, og det blir ikke en fast del av programmet foreløbig.

Etter mange runder internt i den internasjonale olympiske komitéen ser det nå ut som skateboard blir inkludert under OL i Tokyo i 2020. Nye regler baner vei for at rullebrett blir en del av OL, og den endelige avgjørelsen faller på IOC’s generalforsamling i august, men det skal ganske mye til for at generalforsamlingen skal takke nei og det ses på som en ren formalitet.

Det var under et møte i IOC i Lausanne onsdag at styret i organisasjonen gikk inn for å anbefale skateboard sammen med surfing, baseball/softball, klatring og karate. Nye regler som ringenes herrer innførte i 2014 sier at vertsnasjonen kan velge egne sporter som er populære i sitt land, samtidig som dette betyr at skateboard foreløbig kun vil være med på OL-programmet i Tokyo og ikke inngå i lekenes faste repertoar.

Grunnen til at pampene i IOC velger skateboard, er for å tiltrekke seg et yngre publikum. De har over lengre tid sett at OL taper kampen om den yngre målgruppen til fordel for arrangement som X-games og Dew Tour. Samtidig er den generelle TV-tittingen kraftig på vei ned blant ungdom og ung voksen-segmentet, hvilket nettopp X-games og Dew Tour har merket, så det skal bli meget interessant sett i vårt medieperspektiv hvor attraktivt et skateboardmesterskap egentlig blir. I 2020 har mediemarkedet og den forventede sammenslåingen mellom TV og internett kommet ganske mye lenger.

Det var lenge usikkert om skateboard ville komme med på programmet fordi det har vært 3 forbund som har kjempet om å få representere skateboard og kvalifiseringen til OL. International Skateboard Federation, The Federation of International Roller Sports og The World Skateboarding Federation har alle kjempet om å få kontroll, og man kan jo bli fed up av så mange federations. Vårt hjemlige NORB har etter vår erfaring bestemt seg for å knytte seg opp mot ISF (International Skateboard Federation). Det er ellers flere kjente svenske skatere som sitter i styret i WSF (World Skateboarding Federation).

De tre forbundene kom til enighet ved at presidenten i ISF, Gary Ream, blir leder for gjennomføringen av skateboardkonkurransene under OL, som også vil bestå av representanter fra de andre forbundene. Grenene som er aktuelle for OL er street for herrer og damer.

3 KOMMENTARER

  1. mixed feelings på det greiene her as! kult for da får man spred skateboard til folk som kanskje aldri hadde tenkt på det som en hobby/livstil før, kjipt hvis det ender med at alt fokus blir på plasseringer, penger osv… som de eldre alltid sier “alt var så mye bedre før” men nå er det jo snart så jeg er en av oldisene sjæl så kan jo si det selv. håper folk husker og ha det gøy, det er det viktigste her!

Legg igjen en kommentar