– Skateboard er som narkotika for meg

Vi oppdaget Anders Skogen på instagram, og har de siste ukene latt oss imponere av særdeles kreativ skating. Vi synes han burde høste enda flere likes og tok kontakt med Oppdalingen fra Dokka for en prat. Det viser seg at 27-åringen har lang fartstid på to trucks og en brennende lidenskap for aktiviteten.

– Skateboard er vel nærmest som narkotika for meg, er helt avhengig av å skate og klarer meg liksom ikke uten. En ubeskrivelig frihetsfølelse, erklærer Anders for Tacky.

Anders nyter for tiden livet i nyoppusset skatepark på Dokka.

– Ja, på Dokka har vi nå fått “ny” skatepark. Planen er at Betongpark skal bygge oss ett betongplaza, men det skal ikke skje før i 2019, så vi måtte fornye den vi hadde så lenge. På Dokka er det en stor betongfabrikk som er meget flinke på det de lager, de hadde masse rester de ville bli kvitt, så vi fikk lov til å hente alt vi ville ha der helt gratis! Så det var ganske smud! Resultatet ble veldig bra og har vært oppløftende for skatemiljøet på Dokka.

Dokka Skatepark

Hvis du har sett Anders skate, har du nok sett en del triks du hverken har sett før, eller kan navngi. Vi i redaksjonen har klødd oss vel så mye i hue som i baken når vi har studert Oppdalingens videoklipp.

– Når det kommer til skatestilen min så er jo den for tiden preget mye av alle skadene jeg har pådratt meg. Venstre kneet er rett og slett ferdig og venter på operasjon. Dette gjør at jeg for tiden ikke klarer å poppe tricks, og siden jeg er helt avhengig av å skate så må jeg tenke nytt, hehe. Så blir mye rare og morsomme tricks.

Hvor henter du inspirasjonen fra?

– Jeg er jo egentlig en ganske tradisjonell skater som ser mest på de gode gamle skatefilmene som 411vm, Dying to Live, Menikmati og alle andre fra den tiden. Men har jo etterhvert blitt ganske aktiv på Instagram da, så ser veldig mye skating der. Blir jo veldig inspirert av Leo Valls, Ben Koppl aka @rollersurfer og Joe Moore @anyskate. Også må vel Ray Barbee i “Ban This” nevnes.

Du har en ganske kul instagram-profil selv. Bruker du mye tid på den?

– Takker for det! Jeg liker vel egentlig ikke å innrømme det ,siden jeg jo egentlig er den typen som helst vil se skating på VHS eller DVD, men ja, jeg bruker nok en del tid på den. Er liksom så enkelt å filme klipp med iPhonen og så bare slenge det rett ut på Instagram.

Følg Anders på instagram her: @andersskogz

På spørsmål om hva han liker og skate, forteller Anders at både street og park appellerer til han på forskjellige måter. Men at spots som ved første øyekast ikke ser veldig skatebare ut, og blir et spørsmål om kreativitet er en utfordring han gjerne tar. Favorittspotten er enkel!

– Hvis jeg skal plukke ut en favoritt spot så må det være slappycurben i skateparken på Dokka. Er egentlig bare 5 kantsteiner inntil en plen men vi har waxa den og skata den inn, så den glir og grinder som bare det! Kan skate den i timevis uten å bli sliten eller lei.

Hva gjør du når du ikke skater?


 – Når jeg ikke skater er jeg som regel med samboeren min Synne. Vi skal gifte oss neste år så er litt planleggingsarbeid der kan man si. Ellers så bor vi jo på en ganske stor gård da så er mye plenklipping, maling og snekkerarbeid som må gjøres. Er jo ikke i arbeid på grunn av skader så har mye ledig tid. Særlig på vinteren blir dagene lange. Så gleder meg til å få ordnet kneet både med tanke på skating og jobb.

Gratulerer! Hva er ditt forhold til traktor?
Siden jeg er oppvokst på gård så har jo traktor egentlig alltid vært det store. Aldri brydd meg om biler slik som de fleste andre gjør, haha. Skating og traktor er jo kanskje ikke den mest vanlige komboen akkurat.

Noen shout outs til slutt?

Vil hilse til alle jeg skater med til daglig, og alle jeg har skata med og blitt kjent med opp igjennom åra! Er latterlig mange så kan ikke ramse opp alle. Ellers så fortjener vel alle som har hjulpet meg med penger til brett og sko en shout out, særlig fatter’n! Og David på Lokal skateshop på Gjøvik for gode priser når lommeboka er litt tynn. Kuleste sjappa i Norge uten tvil! Og til slutt fortjener vel Geir Nybråten på Dokka en shout, lokal initiativtaker som får til alt han setter i gang med. Det var han som satte i gang skateklubb på Dokka og har nå mest sannsynlig fiksa oss innehall. Skate or die, Skate and have fun!

DEL

1 KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar