Silva på OSL Skateboards

Sebastian Holth Silva er en oppegående fyr fra Bærum som har blitt veiet og funnet med passende pop for OSL skateboards. Velkommen til teamet!

Sebastian Holth Silva eller bare Seb Silva er nyeste skater på hovedstadsbrandet OSL Skateboards. Vi tok en liten fot på brettet med en svært energisk kar med hodet på riktig plass, sidelengs såklart.

Mens andre trillet i barnevogn, begynte Seb Silva å rulle på skateboard allerede som 4-åring. Nå har han blitt fjorten år og balanserer fjøla bra nok til å bli sponset av et brand.

– Jeg vet ikke helt hvorfor jeg fikk være med på teamet, men en god venn av meg, Theodor Skogen, ble med for et år siden. Vi snakket om at det hadde vært kult om vi var på samme team, så det kan jo kanskje ha noe med det å gjøre, fortalte Seb oss.

OSL Skateboards ble startet av Thomas André Strømsnes, Kim André Steinlein og Henrik Kleppe i 2016, og Sebastian går inn i et team det har luktet svært friske skatesko av i over 30 år.

Han har gått i samme type sko i 10 år selv, og begynte i det små ute på Østerås og Eiksmarka i Bærum, hvor han nødvendigvis også kommer fra.

– Jeg husker vi gikk forbi Rådhuset i Oslo og så de som skatet der, og at det konseptet bare var veldig kult. Skateboard stod øverst på ønskelista den gang, og pappa stilte opp masse for meg når jeg var kid, sa Seb.

Man må være ganske klar i toppen for å huske tilbake til man var 4 år! Pappaen er forøvrig salsadanser fra Chile, derav navnet Silva, og han var raskt ute med å knekke koden på skateboardet.

– Pappa er veldig flink til å se på bena og hvordan fotplasseringen er der.

Med hjelp av faren lærte han seg å droppe og Rock-to-fakie, men det var Frontside 180 som var det første ordentlige trickset, i følge Seb selv.

Om en annen Silva

Sebastian ser opp til et par andre skatere med venstrefoten først på brettet, nemlig Louie Lopez og Didrik Galasso. I tillegg er han stor fan av Kevin Bradley, som riktig nok skater goofie.

Da vi først hørte om Sebastian Silva, gikk jo naturligvis tankene til en annen Silva, og den første reaksjonen var at han må jo være broren til Heitor da Silva.

– hehe, Heitor skater sykt fett. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å være i familie med ham, svarte Seb på det spørsmålet.

Og når hørte vi egentlig om Sebastian først? Han har jo vært med i miljøet lenge allerede, men det var kanskje da han var med i en street contest i Paris i fjor for real.

– Jeg kom på 13. plass av 50 deltagere, men jeg ble veldig overrasket over og veldig stoka på at de hadde en egen pris for 13-åringer, og der fikk jeg 2. plass.

Sebastian Holth Silva med OSL plate

Skateboard i OL?

Sebastian liker konkurranser, og da måtte vi jo spørre om hva han synes om det klassiske spørsmålet: skateboard i OL?

– Det er ganske kult med skateboard i OL. Mange synes det er kjipt fordi de ser på skateboard som blir fremstilt som en sport. Men jeg synes det er kult fordi det motvirker fordommer mot skateboard og viser hvor positivt det er.

Vi er imponert! Gutten fra Eiksmarka er definitivt det som kalles reflektert, og gjør klare valg etter egne meninger, og fordommer mot rullebrett kjenner vel de fleste til.

– Jeg har ikke møtt på så mye fordommer, men det har vært et par eksempler. Jeg ble spurt om å stille opp i reklamefilm to ganger, og da skulle jeg være en bølle som kjørte skateboard. Det takket jeg nei til.

Dobbelt imponert! Men en ting han ikke takker nei til er å skate gatelangs i Oslo en varm sommerdag. Vi kan nesten se drømmene i øynene hans gjennom telefonen når tankene går til buddies og sommer og chilling på streeten.

Fremover blir det nok mest Bekkis on ice, for Oslo er foreløbig ikke packed med varmekabler, men har du tanker om en tur til gamle gode ARENA Bekkestua, som forøvrig er ganske hot om dagen, så strekk ut en hånd og hils og si hei til Sebastian Holth Silva.

Sebastian vil gjerne takke:
Homiene, for at vi alltid backer hverandre, Pappa, for at han støttet meg så mye når jeg var kid, Mamma, som støttet på en annen måte, og OSL Skateboards og Session Sandvika for support.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar