Oslo skatehall får park ute

Lørdag 20. mai rulles den nye utendørsdelen av Oslo skatepark i gang. Velkommen til chill og grill.

Hvem blir førstemann ut trappene?
Photo: Navid Navid

Hovedstadens skateboardmiljø har fått sin katedral i Oslo Skatehall. Den ble ferdigstilt lille julaften i fjor og åpnet offisielt 12. januar. Da hadde den vært igjennom 19 år med søknader og prosesser før Oslo Skateboardforening og Petter Hatlem styrte det hele i land.

Etter totalt fire entreprisekontrakter er nesten alt klart. Lørdag 20. mai kl 15 åpner utendørsdelen i regi av OSF og det blir grilling og høytidelig uhøytidelighet.

På grunn av den sedvanlige norske vinteren har det ikke vært mulig å ferdigstille uteparken før nå. Men for to uker siden var de i gang med støpingen, og det har egentlig vært ferdig noen dager nå kun i påvente av at betongen skulle tørke. Elementene du møter er laget av det tyske firmaet IOU Ramps og tegnet sammen med arkitektfirmaet Glifberg+Lykke, som også stod bak innmaten i hallen.

Se video: Fra åpningen av Oslo Skatehall

Firmaduoen har fått mye skryt og anerkjennelse spesielt for bowlkonstruksjonen i både skateboardkretser og arkitekturtidsskrifter. Det er et solid stykke arbeid som ligger bak, og kombinasjonen tidligere proffskater (Rune Glifberg) og nyutdannet arkitekt (Ebbe Lykke) har vist seg å være en heftig combo.

Laserflip benkpress anyone?

Utendørsparken er nok hakket mer edruelig, men funksjonell, og brukergruppen har vært godt involvert i planleggingen. Dommen kan du komme med på lørdag etter åpning, men du kan også se video som Pats Nichols la ut på instagram rett etter at betongen var ferdig støpt, for å gå et inntrykk.

Les hva brukergruppen har gjort: Skatehall fra A til Å

Utendørsarbeidene inkluderer mer enn bare skateanlegg. Det er plassert ut trimapparater, sykkelparkering, gress etc. Hvis noen stusser over mulige tapte skatemuligheter i skråningen bak hallen og MACBA trappene, så skyldes det at det går en stor hovedvannledning akkurat der, og hvor det da ikke er lov å legge betong i tilfelle man må komme til den med hensyn til lekkasjer osv.

Velkommen til åpning kl 15, lørdag 20. mai, helt lekkasjefritt, og må du absolutt lekke, så vennligst bruk doene på innsiden av bygget.

Video av Pats Nichols:

 

 

 

Photo: Navid Navid

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar