OSL Skateboards = Oslo Love

Dette er brettene for de som elsker Oslo og skatescenen i hovedstaden. OSL Skateboards har foreløbig tre modeller i markedet.

Frognerparken er 8 tommer bredt
Frognerparken er 8 tommer bredt
Frognerparken er 8 tommer bredt

Henrik Kleppe, Kim André Steinlein og Thomas André Strømsnes har startet et nytt skateboardmerke. OSL er det episke navnet og signaliserer at dette er et Oslo-brand. OSL er nemlig flyplasskoden for Oslo Lufthavn – Gardermoen.

– Tanken er å fremme Oslo og skatecenen her, forklarte Thomas André Strømsnes, som nå jobber som kreativ leder på design og interaksjon i reklamebyrået Kikkut, men som de som er litt eldre husker som et mangeårig medlem av Bernhard-teamet.

Dette er altså brettet for de som elsker Oslo, og brett designen bærer også preg av det med tre modeller fra karakteristiske Oslo-spots: Frognerparken, Rådhuset og Tinghuset.

Alle modellene er tilnærmet lik den klassiske Girl-shapen. Frognerpark-brettet er 8 inches, Rådhuset 8.125 og Tinghuset 8.25. Gutta skater altså på litt bredere plater enn det du kan se nederst på gamle videoer vi har plukket frem fra Tacky-arkivet.

OSL Skateboards Rådhusplassen
Rådhusplassen er 8.125

– Designet er inspirert av boardingkort man får opp i appen Passbook på smarttelefon. Derfor heter serien Passbook series, skjøt Thomas André inn, og kanskje vi øyner noen reiseglade skatere. Det minner også faktisk litt om en gammel Henning Braaten modell som vi har hengende på veggen på kontoret.

OSL boardsa er for skatebare til å henge som troféer fra svunnen tid. De er solide, selv om brettene ikke er laget av Frognerparken-eik, men hardt canadisk lønnetre, og brettene er også bestilt fra den siden av Atlanteren. Første batch består av 75 skateboards, og etter at de lanserte på sosiale medier onsdag, har det allerede kommet inn 20 individuelle bestillinger. I tillegg skal brettene selges i high end butikkene YME og Hunting Lodge.

Tinghuset er 8.25
Tinghuset er 8.25

– Vi blir ikke rike, men målet er å ha det gøy, og så håper vi at folk blir stoket på dem, sa Thomas André AKA TAZ videre.

Alle gutta har fast jobb ved siden av så de har ikke noe høyere mål enn at det skal gå rundt og at de får til å bestille en ny runde. Strømsnes jobber i reklamebyrå til vanlig, Henrik Kleppe er kunstner og Kim André Steinlein er utdannet snekker.

Vi har trua på brettene. Tre erfarene skatere vet hva som gjelder og med kunst og design i baklomma, regner vi med å se noen fete limited edition motiver i fremtiden.

Vil du kjøpe OSL brett, bestill her:
OSL Skateboards
[email protected]

 


Videos fra arkivet:

Kunne du tenke deg å rippe "Tinghuset"?

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar