Ole Johan Edvartsen imponerte i Barcelona!

21 av verdens beste AM- skatere konkurrerte i går foran fullsatte tribuner på Dew Tour Am Series course i Barcelona. Blant dem 17 år gamle Ole Johan Edvartsen fra Fredrikstad. Han har, som flere av konkurrentene kvalifisert seg gjennom videokonkurransen Dew Tour Am Search.

De 21 skaterene ble delt opp 3 og 3 i 7 heat for kvalifiseringsrundene, bare 12 skulle bli med videre til semifinalen som ble vist på dirketesendt TV.

Kjørerne fikk 45 sekunders solorun, og en 2 minutters jam session. Ole Johan kjørte med et glis om munnen og brukte ikke lang tid på å få med seg både publikum og dommere. Nordmannen åpnet triksevokabularet og gjorde flere flip varianter ned den største trappa i coursen, før han spadde på med et gap kun en av de andre konkurrentene turte bli med på. Når han i tillegg dro en lang crooked grind over en av de lengste railsene på tampen av heatet, skulle det bare mangle at han ble med videre til semifinalen.

Helten selv var ikke like optimistisk da vi snakket med han etter kvaliken.
– Semifinale? Det tror jeg ikke, men det var rått å kjøre, så jeg er veldig fornøyd, sa Ole, før han bare minutter senere var den første som ble ropt opp blant semifinalistene på speakeren.

Ole var første mann ut i semifinalen i heat med Vladimir Bojan, og Roger Silva (som til slutt vant hele konkurransen). Det stemte ikke like bra denne gangen, og etter litt for mange fall måtte han se finalebilletten glippe.

Etter konkurransen satt vi oss ned med en beskjeden, men stoked Ole Johan og hans reisekompanjong Simen Rogstad, som var mannen bak linsa da Ole kvalifiserte seg via Am Search.

Simen, var i likhet med oss kjempe imponert.

– Jeg har sett han kjøre også på trening, og da vi kjørte streetsession med de andre utøverne før konkurransen startet, han har kjørt helt rått hele helgen.

Hva Ole har å si om sin første konkurranse i utlandet ser du i videoen over.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar