I Norsjø Kablepark skates det på vannet!

Når man tenker på kabelpark og vannsport, er det som regel wakeboard og vannski man ser for seg. Da vi besøkte Norsjø Kabelpark i Telemark, var det en annen idrett vi var ute etter å fange på kamera.

Det er delte meninger om det er mulig å gå på vannet, det kommer an på hvem du spør. Vi har aldri sett noen gjøre det, men da vi besøkte Norsjø Kabelpark fikk vi se 2 karer som skatet på vannet!
Wakeskate har mange synergier til skateboard også. Vi har tatt en prat med en av wakeskaterne i videoen, Thomas Anton Freitag Jensen.

Du som skater vanlig også, kan kanskje starte med å si noe om forskjellen på skate og wakeskate? Er det mye likt, eller blir det to vidt forskjellige ting?

Det er en stor fordel hvis men har skatet før man starter med wakeskate. Man kan kopiere en del av triksene fra skate til wakeskate. Men læringskurven kan være lengre på wakeskate siden når man faller må man gå tilbake til start docken å prøve igjen. Poppen på wakeskate er annerledes enn på skateboard og kan være litt uvant i starten. Det som er digg med wakeskate er at det gir det en følelse av å kruse i løssnø, samtidig som man kan sette skateboard triks.

Du kan bruke wakeskate bak båt, vannskuter, på en kabelbane og en vinsj.

Nice! Hva er ditt forhold til Norsjø Kabelpark?

Det er der jeg startet med wakeskate! Jeg er der så ofte som mulig! Det er den beste fullsize kabelen i Norge. Og det er jo der alle samles iløpet av sommeren. Norsjø har et godt miljø og det blir lagd mange fete edits derfra!

Strålende! Har du noen tips til de som kunne tenke seg å teste wakeskate? Virker jo som Norsjø er et fint sted å begynne!

Det er et bra sted å begynne der. Norsjø byr på utrolig masse rails og hopp man kan prøve seg på. Men vil også anbefale å kjøre bak en vannscooter, da har man muligheten å kunne repetere triksene man øver på litt oftere enn på en fullsize kabel! Eller prøve en system 2.0 bane hvor man blir plukket opp igjen når man faller!

Og hvis man starter med skate er det alltid bra å ha venner å stå med! På Norsjø er det flere som kjører wakeskate. Alltid bra med noen som pusher deg.

Du sa jo at det er litt mer tungvindt å lære, siden det blir litt svømming når man tryner. Men det er kanskje litt mildere å tryne i vann enn på asfalt?

Ja, vannet gjør at du kan prøve på ting man ikke tørr på skateboard!

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar