Norendal trakk seg fra X Games

De som hadde gledet seg til å se Silje kjøre X-Games idag ble veldig skuffet, hun valgte å droppe ut av konkurransen før den begynte fordi hun ikke var komfortabel med forholdene. Hun la ikke sjul på at OL er viktigere.

PM: Nedsnødd løype med dårlig fart gjorde slopestyle umulig for Norendal.

– Det er veldig frustrerende. Jeg hadde bare ikke fart. Det var en vanskelig avgjørelse etter det har gått så bra på trening, så det kom noen tårer da, sier Norendal som legger til at hun er kjempeimponert over de fire jentene som fikk til å kjøre.

Fredag morgen snødde det tett i Aspen, og konkurransen ble utsatt i flere timer før det omsider ble opphold. I en nedsnødd løype ble det en finale preget av fartproblemer. Landslagssjef Per Iver Grimsrud støtter Norendal i avgjørelsen.
– Det var som lim under brettet. Det bare stoppet opp. Det er dumt å kjøre en konkurranse når du vet at du kanskje ikke kommer over. Da blir det risiko for skader, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

OL-favoritt Anna Gasser kom til samme konklusjon som Norendal og trakk seg også fra konkurransen. Det amerikanske håpet Hailey Langland stilte heller ikke til start, men det var fordi hun skadet seg på trening på grunn av lite fart.
– Hailey slo seg, og sitter litt bortenfor meg her nå og har litt vondt, men jeg håper det går bra med henne.

Norendal tror ikke OL spilte noen særlig rolle i avgjørelsen.
– Lander du på kulen på så store hopp er det høy risiko for skader. Det er ikke en risiko jeg tror jeg hadde tatt enten det er OL-år eller ikke, sier hun.

Silje er imidlertid klar på at dette har vært en veldig bra uke for henne.
– Jeg har fått kjørt kjempemasse, i en veldig bra løype. Denne uka er den beste treningen jeg kunne fått før OL, sier hun.

Kun fire jenter landet fulle runs, men forholdene ble gradvis bedre og det ble også kjøringen. X Games-veteran Jamie Anderson vant konkurransen. Hun tok et hardt fall i første run, men slo tilbake med 94 poeng i andre run. Det holdt til seier foran Julia Marino og Enni Rukajärvi.

Norendal har en ny mulighet i big air lørdag kveld.

X Games fortsetter med big air finale for gutta natt til lørdag. Der har Ståle Sandbech trukket seg på grunn av skade, men Mons Røisland har kommet inn som reserve.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar