De 8 beste skaterne fra Sverige, Finland, Danmark og Norge skal inn i en egen nordisk kvalifisering samme dag som finalen, altså 20 mai. De skal kjempe om 1 plass til finalen. Det har allerede vært kvalik-konkurranse i Finland. Danskene kjemper om X Games-plass i Copenhagen Skatepark den 15 mai og de norske den 16 mai i Oslo Skatehall.

8 mann skal kjempe om 1 plass, det er trangt nåløye, Henning Andersen, leder av X Games Norway?
-Jo, men det er klart det skal være krevende å få en offisiell X Games-ranking. Vinner du vår nordiske kvalik den 20 mai så er du sikret nettopp det, samt pengepremier. Vi er veldig glade for at vi med dette systemet gir en mulighet for mindre etablerte utøvere til å gå hele veien til X Games. Det er noe vi har gjort med snowboarding i alle år. De fleste husker historien om hvordan Henning Marthinsen vant norsk The Arctic Challenge-kvalik i 2006 for så å vinne hele greia. Det er Askeladd-historien vi er ute etter.

Og alt skal tv-sendes?
-Den norske kvaliken i Oslo Skatehall den 16 mai skal ikke tv-sendes, men jeg regner med at mange medier vil dekke konkurransen fordi den skjer i X Games Norway-uken. Men den nordiske kvaliken den 20 mai tv-sendes. Produksjonen er den samme som for finalen, og det kommer til å se fett ut.

Finalen er utsolgt, så hvordan kan folk få med seg dette?
-Sendingene går på NRK, men det er fortsatt mulighet til å kjøpe VIP-billett eller OBOS Weekendpass. Da kan du se alle konkurransene hele helgen for bare 990 kroner. Men det er billetter igjen til fredag den 18 mai i Skur 13. Det kommer til å bli forrykende med jentenes finaler og herrenes runde 1, som det heter. Da skal de 14 inviterte proffene kjempe om 7 plasser til finalen. Det er altså to veier til finalen. Enten er du én av de syv fra runde 1, eller én av de åtte fra den nordiske kvaliken. Kommer du til finalen, så har du fortjent det, for å si det sånn.

Hva tror du om de norske sjansene?
Jeg er ikke skateboarder eller ekspert, men jeg har forstått at de norske gjør det bra om dagen. Hermann Stene, Karsten Kleppan og Kevin Bækkel skal kjøre runde 1. Det blir tøft for dem, men vi blir svært glade hvis én eller flere av dem tar seg til finalen. Hvilke to som skal kjøre nordisk kvalik avgjøres i den norske kvaliken i Oslo Skatehall. Den konkurransen tror jeg blir et fyrverkeri.

Det går rykter om at du har en overraskelse til de norske skaterne på gang?
-Det stemmer. Men jeg vil vente litt med å annonsere den.

Web:
Facebook X games Norway
xgamesnorway.no

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar