NORBs nye mann

Det er en ny æra som skinner over Rullebrett-Norge. NORB har hentet inn Henning Braaten som sin nye generalsekretær, og vi kan takke Nordic Arena for støtten.

Vi møtte en pappafresh Henning Braaten på NORB sitt nye kontor rett ved Møllaparken i Oslo. Landsorganisasjonen har fått kontor hos sin sponsor, Nordic Arena, som er eventselskapet som også holder i trådene under NM på skateboard.

Han har nettopp fått jobben som selveste talsmannen for skateboard i Norge, som generalsekretær for NORB, Norsk Organisasjon for rullebrett, eller skateretær som den tidligere norgesmesteren i ordspill liker å kalle det.

Hva bør tittelen til Henning være?

View Results

Loading ... Loading ...

Henning har inntil nylig jobbet hos Betongpark, ble hentet inn av Morten Johansen, som drifter Osloavdelingen til Nordic Arena, og det er en skikkelig ressurs de nå har fått tak i. Morten Johansen må sies å være en smart fyr.

Vi traff vel Henning første gang da han var 13 år og har fulgt ham gjennom hans proffkarriere, som foregangsmann innen skatekurs og demos, som konsulent i skateanleggsbransjen, og har til og med delt plass i NORB styret for en god del år siden. Denne gang sitter han dog ikke i styret.

– Jeg blir en ansatt og ikke et valgt styremedlem, fortalte han.

Det er viktig for ham å poengtere at han ikke skal bestemme alt, men skal gjøre en jobb for NORB. Spørsmålet vi lurer på er hvorfor han ville forlate en trygg jobb i Betongpark til fordel for en organisasjon som hittil har vært gudegitt frivillig innsats.

– Jeg har jo et brennende engasjement for skateboarding i Norge, og vi er inne i en periode hvor det skjer veldig mye med skateboard i Norge og globalt, og det å kunne være med på å forme det og også det å prøve å være en positiv talsmann for skateboard utad.

Det Henning mener med den perioden vi er inne i, er alle skateparkene som popper opp som hattepadder rundt om i landet, og at det er så mange norske skatere som hevder seg internasjonalt. Når det gjelder førstnevnte har NORB allerede gjort et godt stykke arbeid med å lette søknadsprosesser- og muligheter for å få bevilget penger til skateparker, og for å ivareta våre internasjonale skatere så finnes det vel neppe noen som er bedre enn en tidligere skateboardproff til å fortsette den jobben.


En av de første videoene vi har fra det gamle videoarkivet med Henning

– Norske utøvere som hevder seg internasjonalt er noen av verdens beste skatere. Jeg vil legge til rette for at de får rådgivning, frislipp fra militæret, hvis de trenger det, og søke de inn på Olympiatoppen for rehabilitering når det er nødvendig.

Det er altså mye å ta tak i, men for en fersking som akkurat har blitt ansatt har ikke alle brikkene falt på plass enda. Styret i NORB skal snarest komme sammen for å gi Mr. Braaten en klar arbeidsinstruks. Selvom Henning er en åpen smilende kar, så merket vi at han ikke helt ville si for mye på utrygg grunn.

Men som NORB selv har uttalt i en pressemelding så er det kontakten med alle rullebrettklubbene og alle som jobber frivillig med skate som de i første omgang ønsker å styrke ved å ha en ansatt.

– Det er viktig at skaterne og klubbene i Norge vet at NORB er et kontaktpunkt for dem. Det kan være så enkelt som at noen lurer på om denne asfalten er god nok til å bygge en skatepark på, og da kan jeg gjerne være en hjelpende hånd, sa mannen med den utstrakte handplanten.

– Jeg vet selv at mange har savnet å ha et kontaktpunkt i NORB, og å få hjelp av NORB i saker hvor skateboard blir nedprioritert. Det er lettere å komme som en organisasjon og snakke saken mot media og politikere. Jeg ønsker at folk skal få et inntrykk av at NORB er mer tilstede.

Henning sa at han følte seg komfortabel med å bli talsmannen for skateboard i Norge. Han følte at han hadde god støtte i miljøet. Om jobben medfører mer skating gjenstår å se. Det står ingenting i kontrakten om antall timer på brett, men som han sa:

– Med den svingende tittelen jeg har fått, så må jeg vel vurdere om jeg skal bruke 10 timer på å lære meg switch flip.

Jeg finner kjempestor glede i å lære andre å skate, og vil gjerne fortsette med det

Så vil det jo være noen som lurer på trickabiliteten i forhold til alle engasjementene Henning Braaten har hatt og fremdeles har, og kanskje da med tanke på at han kommer fra en jobb i Betongpark som bygger nesten alt av parker nå for tiden. NORB skal jo helst være et uavhengig organ.

– Når jeg snakker på vegne av NORB må jeg gi generelle anbefalinger. Der vil det hele tiden gå på kvalitet og ikke på merkenavn. Jeg skal ikke bestemme hva folk skal velge, men man kan jo få god veiledning om det er bra å skate på grus eller ikke.

Ellers er jo mannen fra Ammerud fremdeles sponset i en alder av 36 år og kjører skateboardskoler. Hvordan det blir med disse i den nye jobben er uavklart, men vi lar ham avslutte med quoten som hadde passet inn i skateboard-titanic-filmen, om den noensinne kommer:

– Jeg finner kjempestor glede i å lære andre å skate, og vil gjerne fortsette med det.

Å lære å skate har gledet tusner av norske kids gjennom 40 år, og rullebrett har en helt spesiell historie i dette landet. NORB, som i sin første form oppstod før rullebrettforbudet, har gjennom hele sin eksistens vært utsatt for et problem mange små organisasjoner i Norge opplever. Litt banalt sagt består problemet i at for å søke om penger til å ha en stilling, må man helst ha en stilling for å bruke tiden på å søke om penger. Dette har Nordic Arena forstått og har i en overgangsperiode, inntil NORB klarer å skaffe penger til egne stillinger, sponset NORB med midler for å få det til.

Dette er faktisk en historisk dag i norsk skateboardsammenheng, og vi gleder oss til fortsettelsen…

Mann (36) med Henning Braaten. Video: Jørgen Johannessen

1 KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar