Monument Skateboards besøker Vilnius

Har du vært i Litauen? Hovedstaden Vilnius skal ifølge Monument Skateboards/ Smud crew være et ganske bra alternativ hvis du vil dra på skatetur. Matthew Hines dro ned i slutten av april sammen med Kim Beyer, Roar Kolnes, Leif Erik Sele, Ola Grude og Toggi. Vi tok en prat med Matthew, som står bak editen du ser over.

Først og fremst, Vilnius er ikke den første byen som slår oss hvis vi skulle planlagt en streetskate tur. Hvordan kom dere frem til at dette var stedet å besøke? 

Nei, jeg hadde ikke tenkt på det heller, men Toggi var der nede på en jobb tur for noen måneder siden og oppdaget ganske mange fete spots. Han sa det så ut som et bra sted og at de forskjellige spotsa heller ikke lå så langt unna hverandre.

Kult, vil du røpe sånn cirka hvor man kan finne de?

Det er en ganske liten by, og de fleste spotsa vi besøkte lå rundt sentrum. Det finnes en spotguide online, men jeg husker ikke webadressen. Vi møtte også en fyr Toggi kjenner der borte, Martinas Agafonovas, han viste oss også noen kule steder. Foruten om de vi skatet rundt sentrum var det også mye bra rundt det ene kjøpesenteret.

Foto: Leif Erik Sele

Vi lar det være opp til de som vil ned å finne den spotguiden. Hvordan var det å skate der? Irriterte dere noen, ble dere kastet vekk noen steder, eller var de lokale kule med det?

Det var Ganske mellow for å være ærlig. Vi var ikke helt sikre på om det skulle bli noe stress før vi kom dit, men det virket som hvert fall de under 60 bare synes det var fett. Flere stoppet også opp og knipset bilder av gutta når de skatet. Den litt eldre garden virket derimot ikke så veldig begeistret, og noen kom bort og klagde litt, men det var ikke noe stress.
Vi ble dog jaget bort av politiet på vulkan- spoten, men de lagde ingen big deal ut av det, de sa bare at vi ikke kunne skate der. Han ene av dem var ganske svær og så noia ut, men han var super hyggelig, så det var chill.

Foto: Leif Erik Sele

Høres ut som en by det er lett å ha det fett i. Det er ganske billig også, er det ikke?

Det er en bra by, det skal være helt sikkert. Jeg trodde egentlig det skulle være billigere enn det det var. Sett med norske øyne er det selvsagt det, jeg vil si det er omtrent som Spania.

Hva koster det for en pils, vanlig middag, og et hotellrom med norske kroner?

En pils i butikken kostet rundt 11 kroner, mens ute på byen ca. 40. En burger med pommes frites kostet rundt 110 kr. Hvilket selvfølgelig er greit nok, men jeg hadde hørt det skulle være latterlig lave priser, så hadde som sagt sett for meg at det skulle være enda litt billigere.
Hotellet vi bodde på var ikke konge, men det gjorde jobben. Vi booka inn på en av de rimeligste, og betalte 600 kroner for ett 3 manns rom, det funket bra og var jo veldig billig!

Foto: Leif Erik Sele

Så hvis du flyr Ryan Air trenger du ikke spare opp så altfor mange kroner for å ha det fett i Vilnius en helg! Har du noen andre tips til de som kunne tenke seg ned på en skatetur?

Haha, riktig! Ja, sjekk været, og kanskje dra litt senere på året enn det vi gjorde, det var veldig kaldt der i slutten av April. Vi var egentlig ganske heldige, for det var spådd drittvær før vi dro, men vi slapp unna med veldig lite regn. Det lille vi fikk av nedbør tørket også opp super raskt, så det funket bra.
Vilnius er helt klart et sted jeg anbefaler folk å stikke til for å skate. Det er litt annerledes og litt crusty, men det er mye fete spots der!

Foto: Leif Erik Sele
Foto: Leif Erik Sele
Foto: Leif Erik Sele
Foto: Leif Erik Sele
Foto: Leif Erik Sele

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar