Miljøvennlig design-headset

Man kan lure på hva dette har med brett å gjøre bortsett fra at både hodetelefonen og skateboard er laget i tre, men vi samarbeider med dem og håper å kunne få til noen sponsavtaler for brettkjørere om de lykkes.

Med miljøvennlige design-headset i bøk sikter det japanske selskapet Konohazuk inn mot design- og moteinteressert ungdom i hele verden. Hodetelefonen H3 er utviklet av den prisvinnende lydeksperten og designeren Yuki ida som tidligere jobbet for Pioneer. Den 12. april sparket selskapet i gang en kampanje på Kickstarter for å tilgjengeliggjøre produktet utenfor Japan.

I produksjonen av H3 brukes det japansk bøk for å sikre en unik og dyp lyd. H3 er inspirert av japanske tradisjon i form av enkel og spennende design. For hvert produkt som selges, vil det doneres 7,50 (100 Yen) til den japanske miljøstiftelsen Moretrees.

Lyden blir råere med tre
Yuki lida, grunnlegger av selskapet Konohazuk, sier de ønsket å utvikle et produkt der treet har en langt mer sentral rolle enn kun det dekorative.
– Akustikken fra japansk bøk er perfekt og kan på ingen måte erstattes av plast eller metall. I løpet av den tre år lange produktutviklingsfasen har vi laget hele fem ulike produkter for å sikre et best mulig sluttprodukt basert på de beste materialene for å sikre den beste lydkvaliteten.

Bærekraftighet er viktig
Bærekraftighet er nøkkelen til hele prosessen. Ved å benytte treverk reduseres avhengigheten av ikke-bærekraftige materialer som for eksempel plast. Via samarbeidet med moretrees sikres det at det benyttes treverk som stammer fra bærekraftig skogbruk.
– H3 er det første lydproduktet fra Konohazuk produsert av miljøvennlig japansk bøk. Vi skal opprettholde fokuset på de fordelene tre gir for lydkvaliteten, sier Yuki lida.

Bidra – få billigere headset
Bidragsytere til Kickstarter-kampanjen får muligheten til å skaffe seg hodetelefonene til en lavere pris, samt få de levert gravert i skreddersydd tre-emballasje, eventuelt med en holder for ledninger som er produsert i begrenset opplag. Konohazuk har med suksess via Kickstarter introdusert H3 på det japanske markedet. Bidrag til kampanjen som nå starter skal utelukkende brukes for å utvikle og introdusere H3 på internasjonalt nivå.

Geir Myrvang går piping
Geir Myrvang passer vel på teamet?
Photo: Stian S. Evensen

Skatere og snowboardere
Lykkes kampanjen på Kickstarter vet vi i Tacky.no hvem som kommer til å ta inn dette til landet, og vi jobber for at de også vil lage et skate- og snowboardteam.

Kickstarter: Tirsdag 12. april – Onsdag 11. Mai
Estimert leveringsdato: August 2016
Estimert utsalgspris: 349 dollar

Produktspesifikasjoner

Type: Lukket dynamisk
Ørepute: ”on-ear”, PU-lær
Plugg: L-tye, 3.5 mm
Ledningslengde: 1,2 meter
Vekt: TBC
Driver: 40 mm
Frekvensrespons: 20Hz-20KHz
Impedans: 32W
Effekthåndtering: Kapasitet 1000mW(IEC)

Om Yuki Lida
Yuki lida er en prisvinnende japansk designer som i fire år hadde ledelsen for lyddesign i Pioneer. Yuki lida har blant annet vunnet Muji Award 03 Gold Prize for ”a straw made of straw” og Good Design Award (2007) for Pioneer X-Z9 stereo system. Før etableringen av Konohazuk, etablerte Yuki lida Konohazuk Design (tidligere LaLa Labs) og varemerket Beating i 2010.

Om Konohazuk
Konohazuk er et japansk selskap som utvikler lydprodukter av tre. Selskapet ble grunnlagt i 2015, og H3 er selskapets første lydprodukt.

Web:
Kickstarter Kampanjen
Website
Twitter
Facebook
Instagram

Photo: Stian S. Evensen

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar