Canadisk dekkselskap kjøper Helly Hansen

Canadian Tire Corporation, Limited (TSX: CTC, TSX: CTC.A) (CTC) kunngjorde i dag at den har inngått en avtale om kjøp av selskapet, kontrollert av Ontarios Lærerepensjonsplan, som eier og driver Helly Hansen-merkene og beslektede virksomheter. Helly Hansen er et ledende globalt merke innen sportsklær og arbeidsklær basert i Oslo, Norge.

Helly Hansen ble grunnlagt i 1877 og er kjent for sitt profesjonelle kvalitetsutstyr og for å være ledende innen å designe innovative og høyteknologiske tekniske ytelsesprodukter utviklet for de hardeste utendørsforholdene. Innenfor sine kjernekategorier av seiling, ski, fjell, urbane, regntøy og arbeidsklær designer og leverer Helly Hansen produkter som brukes av profesjonelle og utendørs entusiaster rundt om i verden. Med grossist- og detaljhandelsdistribusjonskapasitet i mer enn 40 land, er Helly Hansen en pålitelig og berømt merkevare over hele verden.

Utendørs- og arbeidstøykategorier er kjernen til CTCs detaljhandelsbannere, og gjennom Marks og FGL har selskapet hatt en lang historie med Helly Hansen som en av sine største kunder. Dette oppkjøpet styrker CTCs kjernevirksomhet, øker merkets tilbud i Canada og dets evne til å utvide sine merker internasjonalt.

“I over ti år har Helly Hansen passet veldig bra til CTC, og dette oppkjøpet vil styrke vårt sortiment på tvers av alle våre bannere, sier Stephen Wetmore, konsernsjef, Canadian Tire Corporation. “Med våre evner og Helly Hansens troverdige globale merkevare og ledelse ser vi enorm mulighet for CTC og Helly Hansen, i Canada og internasjonalt.”

“CTC gir oss den ideelle plattformen for å ytterligere akselerere vår vekstbane og også styrke vår kanadiske nærvær. Dette er en flott mulighet for Helly Hansen og teamet vårt, sier Paul Stoneham, CEO, Helly Hansen. “Som kanadisk er jeg spesielt stolt over å si at Canadian Tire er det nye hjemmet til Helly Hansen.”

Transaksjonsdetaljer

CTC har inngått avtale om å kjøpe selskapet som eier og driver Helly Hansen-merkene og beslektede virksomheter for 985 millioner dollar, og antar om lag 50 millioner dollar av operasjonsgjeld, uten kontanter. Oppkjøpet forventes å være ferdi i 3. kvartal 2018 og er underlagt vanlige vilkår. CTC har god økonomisk fleksibilitet til å finansiere oppkjøpet og for å opprettholde sin nåværende kredittvverdighet. Paul Stoneham, konsernsjef Helly Hansen, og ledelsen, med hovedkontor i Oslo, vil fortsette å drive virksomheten, og rapporterer til CTCs konserndirektør Mahes Wickramasinghe.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar