Larvikbowlen er ferdig

Etter et år og en og en halv måned står endelig utvidelsen av skatehallen i Larvik klar. Det har gått i dugnadsånd i lang tid, med god innsats fra lokale snekkere og andre bidragsytere.

Men først da Jarle Grimsland kom inn i bildet ble det virkelig fart på sakene. Han er på utlån fra Betongpark, og er jo en maskin for de som kjenner ham, og denne uken stod den siste biten, nemlig bowlen, på plass.

Det er bare litt maling som skal på plass før det blir prikkete over i’en. Hallen har allerede dekorert andre elementer i hallen med murstens-decco og arabiske liksomfliser. De har visstnok kjøpt inn gråmaling av merket Opus (og da skjønner vi plutselig hvor det gamle merket til Thomas Kahlbom kommer fra), men er gråmaling det beste i en bowl? Under kan du si din mening.

Hvilken farge bør bowlen i Larvikshallen males i?

View Results

Loading ... Loading ...

Det vil uansett bli en logo for Betongpark i bunnen siden de har støttet prosjektet med å låne ut Jarle Grimsland. Ellers er det mange som har bidratt med penger til den nye hallen i Vestfoldbyen.

Larvik Kommune har spyttet inn betydelig hjelp i form av billig husleie, mulighet til å handle på kommunal konto og generelt har Larvik Skateboardklubb merket en holdningsendring i forhold til kommunal praksis.

Det er tydelig at kommunen mener at skating har vært en suksess i byen, og klubben blir oftere og oftere invitert til å være med når nye forebyggende og ungdomsprosjekter skal diskuteres, som ikke nødvendigvis har noe med skating å gjøre.

Så hjelper det sikkert litt at miljøet der har produsert internasjonale navn som Hermann Stene, Gard Hvaara og Didrik Galasso. Didrik har tråkket over for tiden, Gard er i Malmö, men Hermann fikk teste bowlen på første forsøk. Se opp for bikkja i bowlen!

Før bikkja kom inn i bildet har klubben brukt tusenvis av dugnadstimer. Vi snakket med moren til Hermann Stene, Inger Johanne Stene, og hun ville gjerne trekke frem noen av de som har ytt mer enn normalt.

– Selve parken ble til etter en idedugnad hvor Jarle Grimsland tegnet hallen. Deretter gikk han igjennom detaljene med min sønn, Hermann, og Bjørne Høglund, og bestemte hvordan hallen skulle se ut. Det er ellers mange gode snekkere som har bidratt på dugnad og spesielt Ørnulf Jenssen, faren til Gard Hvaara, og Tore Forsberg, sa dama som holder klubben varm gjennom sommer og vinter og aldri gir opp.

Inger Johanne Stene hadde heller ikke fått noen hall om det ikke hadde vært for pengestøtte fra Sparebankstiftelsen DNB på 70.000,- og NLI som de leier hallen av og som bidro med legging av nytt overgangsfritt gulv. Montér har bidratt med ekstremt billige materialer, spesielt ettersom klubben fikk bruke den kommunale handlekontoen.

Nå blir det offisiell åpning ganske snart, med ordførerklipping og Larviks 2. skolekorps. Klubben sikter seg inn på 20. eller 27. mai. Da rekker kanskje Hermann Stene å bli med også, før den internasjonale circuiten begynner.

Hallen kommer til å ha sommeråpent, vel og merke så lenge det ikke steker ute, ifølge Inger Johanne, og fordi de har fått høyere husleie enn de hadde før, er de nødt til å åpne for inlines, bmx og sparkesykler, men med egne tider nødvendigvis. En positiv sidenote er at sparkesykkelfenomenet er på vei nedover, og vi fikk høre at flere av de som holdt i et styre i fjor, har gått over til skateboard. Det er gledelig å høre.

Ellers er det også verd å minne om Larvik Open som i går arrangeres 29 juni – 2 juli. Vi kommer til å være på plass og filme det live.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar