Kleveland og Røisland tilbake i X games

Etter lengre tids skadeavbrekk rekker både Marcus Kleveland og Mons Røisland X games og OBOS Big Air på Fornebu.

Mons Røisland skadet seg rett før OL-finalen i februar, og har vært skadet frem til nå, og Marcus Kleveland fikk sin ankelskade i april.

Nå er begge gledeligvis tilbake og klare for å gutse på Fornebu og OBOS Big Air event under X games. Kleveland går rett til finalen, mens Røisland må kvalifisere seg videre. Det håper vi får fint for BSK gutten.

Formatet på kvalikken er slik at kun to går videre til finalen, men hvis Mons har litt av juicen igjen fra USA tidligere i vinter, kan han sikkert servere Urban Remedy Brainiac øverst på premiepallen (google it).

– Det er litt trangt å gå videre med det formatet de har valgt på X games, men sånn er det bare, og jeg får prøve å gjøre det beste ut av det, sa Mons Røisland til oss da vi ringte for å gratulere.

Mons Røisland er forøvrig på Kvitfjell og lader opp sammen med Emil Ulsletten, Fritjof Tischendorf og Markus Olimstad.

– Jarle har bygd en helt rå park og har bygd opp et X games lignende hopp, fortalte en stoka Mons.

Kvitfjell er stengt for sesongen, så landslagsgjengen koser seg med special edition park signert en av norges råeste parkhoder, den eminente Jarle Kvamme. Tør vi tippe at det blir en tight battle mellom Kvitfjellparken og Vierli, signert Clinton Butcher, under årets Snowboardawards?

Vi fikk også slått av en prat med X games Norway kongen, Henning Andersen, og han var nesten mer stoka enn Mons Røisland.

– Det er veldig viktig at de er med fordi de er blant verdens beste snowboardere. Marcus må vel tåle å få det største favorittstempelet sammen med et par karer fra Canada. Kleveland fikk 2. plass i Aspen og er nok sulten på gullet, sa Henning Andersen til Tacky.no.

At Mons Røisland må kjøre kvalikk henger sammen med at han har hatt et såpass langt skadeavbrekk. Det er 6 mann som går rett til finalen og 8 som skal innom kvalikk. To mann går videre til finalen med da nødvendigvis 8 stykker i.

– Det er fint at Røisland er tilbake. Han er jo på en måte snowboardernes snowboarder med masse tricks i baggen, fikk Henning sagt på innpust før han hastet videre til neste møte.

Vi fikk dessverre ikke tak i Marcus Kleveland. Han sitter nok og lader opp i sofaen hjemme på Dombås 🙂

Du kan se Mons og Marcus i action:
Lørdag 19. mai
Kl 14 kvalifisering OBOS Big Air menn
Kl 21 finale OBOS Big Air menn

Kart:

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar