Kirkerud hyrer inn pro shaper

Kirkerudbakken tar mål av seg til å bli den beste slopestylen i Oslo-området. Det målet er BSK, som eier bakken, på god vei til å klare.

Clinton Butcher til venstre og driftssjef Hans Kristiansen til høyre

Nylig skrev vi om de store planene Kirkerudbakken Skisenter har for de neste to årene. Bakken skal få en internasjonal standard på parken, og allerede i år starter utviklingen for å nå målet.

Kirkerud har nemlig inngått avtale med Clinton Butcher og hans crew, Tobias Himmelstrup og Jessi Alfredo Blackwell, som allerede er godt kjente navn i snowboardmiljøet.

Clinton driver Shapecrew og er mannen bak legendariske Tirilparken på Geilo. I tillegg har han også jobbet for Schneestern, som blant annet har hatt oppdraget med X-games. Foruten Kirkerud, vet vi at han iallefall leverer parker på Vierli, Uvdal og Vrådal i vinter.

– Det er fint å komme til et skisenter hvor eieren skjønner behovet til kjørerne og er villig til å satse, sa Clinton til oss.

Han var videre veldig imponert over at driftslederen, Hans Kristiansen, hadde anskaffet en moderne Pistenbully parkmaskin kun for byggingen av parken. Ofte møter man nemlig ganske gamle maskiner rundt om på anleggene, og da tar shapingen lengre tid og er mer utfordrende.

– Det blir en fin park i år, men når de er ferdig med å legge jordmasser til sommeren, vil BSK kunne få et virkelig bra treningsarena, avsluttet Clinton med.

Les mer: Store planer i Kirkerud

BSK er landets største snowboardklubb, og har produsert snowboardstjerner på løpende bånd i en årrekke. For tiden er det hele fem kjørere på junior- og seniorlandslaget fra Bærumsligaen, og noen av verdens beste streetkjørere har også loffet rundt i varmestua i Kirkerud under oppveksten.

Det skal bli spennende å se om parken kan bli det virkelig store trekkplasteret i Oslo-området fremover. Vi har allerede sett mye footie fra øverste del av parken, men hele linja vil være klar nå til helgen.

Freeski-gjengen på Vøyenenga arrangerer Norgescup i begynnelsen av februar, og derfor har klubben valgt å fokusere på å få bygget en stor Big Air, så hvis du vil kjøre practice på din nyeste 2160 graders Stiffy, vil Kirkerudbakken være stedet å øve.

Toby Himmelstrup kommer til å gå rundt med håndshapespaden på kveldstid i vinter for å groome elementene par excellence, så ser du vår danske venn, må du gjerne gripe fatt i ham og gi ham en high eller low five, alt ettersom hvor godt du liker parken.

Dette er et utkast til den fix ferdige Kirkerudbakken

2 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar