Kevin Bækkel – Method, Koigen Photo: Dennis Lopez

Nå er det bare omtrent to måneder til Mjøsskate skal arrangeres. Bowls, betong og inne parkene rundt landets største innsjø har de siste årene dukket opp med jevne mellomrom, de er optimale for å gjennomføre et fire dagers maraton av en rullebrettfest. Planleggingen av Mjøskate 2018 er godt i gang, så Tacky kontaktet Bjørn T. Ottershagen fra Stange Skateboardklubb for å bli litt klokere på hva som er planlagt for sommerens store skate sammenkomst rundt Mjøsa.

Høydepunkter fra Mjøsskate 2017:Dere arrangerte Mjøsskate for første gang i fjor og gjentar det samme konseptet i år. Kan du fortelle meg litt om hvordan konkurransen kommer til å bli arrangert og hva som er tanken bak det unike formatet?
– Mjøsskate er jo et samarbeid mellom klubbene rundt Mjøsa. Når vi gikk sammen å lagde Mjøsskate i fjor så var vi alle enige om at det var på tide å gjøre noe som var større enn de lokale «opens» konkurransene.
Mjøsskate blir gjennomført i 5 byer! Lillehammer, Gjøvik, Brumunddal, Hamar og Stange. Ønsket er å fylle opp parkene vi har fått i nærområde og trekke skatere fra hele landet.
Vi er så heldige å ha 4 ute parker, 3 bowls, 2 innehaller og flere solide street spots! Og da er vi bare nødt til å kjøre fullpakke med alt!

Hva kommer dommerne til å se etter oss deltagerne?
Vi skal bruke the Boardr sitt dømme system i år. Ellers vil jo det egentlig bli dømt på tradisjonelt vis. Brage Smith er årets hoveddommer så han har stål kontroll på dette.

Hvordan vil scoring systemet fungere, er man nødt til å være best i alle parkene eller blir det total inntrykket fra alle de fire dagene som gjelder?
Over de 4 dagene kjører vi 8 junior konkurranser, 4 jente konkurranser og hele 20 senior konkurranser.
Igjennom disse konkurransene vil dommerne finne de beste 3 overall skaterne. Vi har utviklet et scoring system som gjør at alle som deltar i en konkurranse vil dra med seg en score til sammenlagt scoren. I tillegg er alle konkurransene individuelt premiert.
Vinneren av Mjøsskate vil bli den som behersker alt med brett! Alt fra tech curb sessions, 13 trinnern på østre torg og gnarly bowls. Det litt unike med Mjøsskate er man kan velge å skate alt og dra med seg mange bra scores eller velge å skate de heftigste konkurransene, vinne dem og dra opp scoren på den måten.

Dere har en imponerende total sum på 120 000 kr i penge premier. Hvem er det dere samarbeider med for å realisert Mjøsskate 2018?
Vi har en utrolig kul sponsor i ryggen CAT phones, de elsker konseptet vårt og ikke bare sponser oss med en betydelig sum men er hele veien med på å backe opp Mjøsskate ! Sjekk ut de uknuselige mobilene dems.
Ellers er vi sponset av hver by sin kommune og litt mindre bedrifter her og der.
Vi har også et solid knippe med bransje spons som vi er stoked over å ha med!

Jeg har hørt at det vil bli gitt ut et Mjøsskate stipend, hva er det og hvem har mulighet til å vinne det?
Det viktig for oss å holde Mjøsskate «ekte» for alle! Med et ønske om ha Norges feteste event så kan fort fokuset bli litt borte og man glemme hovedgrunnen til at vi gjør dette. Nemlig de lokale guttene og jentene som shredder parkene og gatene våre hver eneste dag! Derfor har vi laget mjøsskate stipendet som går til den beste lokale skateren sammenlagt. Målet er å ha en solid sum her, men den baserer seg hovedsakelig på salg av mjøsskate merch som vi begynner med i mai.

Hva slags forskjellige klasser blir skaterne delt inn i, blir det egen jenteklasse i årets konkurranse?
Gode gamle junior og senior for gutta.
Også er vi veldig stolte av å ha kanskje Hedmark og Opplands første arrangement for jenter! Vi har et samarbeid med jenteskate og de skreddersyr et fett opplegg for jentene!


I og med at arrangementet pågår i fire dager så har dere også flere kvelder med konserter, afterskate og afterparties. Hva er det vi kan glede oss til utenom selve skatingen? Hvem skal spille og hvor skal aferpartiene finne sted?
Ja vi må jo avslutte gode sessions med gode fester!
I Lillehammer og Brumunddal (festen blir i Hamar) så har vi booket dj’ene Musikkelskerne. Elias er en skater fra Hamar så her blir det garantert god stemning!
På Gjøvik og Hamar så har vi ikke booket noe enda men jeg kan garantere at det blir hardt!!
Lokalene blir booket i disse tider, her blir det selvfølgelig 18 års grense kanskje 20.

Er det noe mere du ønsker å opplyse Tacky’s lesere om?
Det kommer mange nyheter i mai, vi har bekreftet 8 navn vi er gira på å ha med, vi lander en hotell avtale i løpet av neste uke så får alle gode priser.
Også kommer vi til å gå ut med scoring systemet vårt slik at alle vet hvordan man kan score mest mulig.

Kult, dette kommer til å bli bra. Takk for praten Bjørn.

Mjøsskate arrangeres 27. juni til 1. juli. Det gleder vi oss kjempe mye til, Tacky kommer til å være tilstede under eventet. Så om du ikke har mulighet til å oppleve konkurransen selv eller kanskje ikke får med deg alle dagene, kan du sjekke det ut på Tacky.no

Web:
Facebook event Mjøsskate 2018

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar