Haukeliseter Splitfest recap

Tidenes første Haukeliseter Splitfest gikk av stabelen 11-14 mai på Haukeliseter turisthytte i regi av meg selv; Leif André Enevoldsen og Terje Valen Høihjelle. Det ble en helg med fine turer, fine opplevelser og ikke minst en fin samling snowboardintresserte!

Vi hadde i forkant fikset det slik at vi hadde det ene stabburet helt for oss selv til overnatting. Veldig kjekt å komme så tett på å bli kjent med gjengen som hadde meldt seg på. Torsdag morgen hang det lavt skydekke over setern og vi var litt usikre på om det ble noe særlig til topptur med så lite sikt. Med litt pessimisme i baklommen begynte vi å kjøre vestover mot stavsnuten, da det var en tur jeg skrøt på meg at jeg (nesten)kunne gå i blinde. Heldigvis ble det ikke nødvendig med GPS for å finne frem for i det vi kom ut av tunnelen etter 10 minutters kjøring fra setern så fikk vi blå himmel!

Dessverre ikke så mange bilder som kan dokumentere dette da alle bildene denne dagen ble tatt fra mitt kamera som ikke hadde minnekort. Vi startet innmarsjen i grovkornet slush og noen plussgrader så alt pekte mot at dette ble en veldig fin dag! Vi gikk opp den velkjente bowlen og ned igjen samme vei, bowlen kan ofte skilte med bra snø når det ikke er det andre steder og er litt over 30 grader. Siden dagen var så fin gikk vi opp bowlen en gang til og tok en sørvendt renne mot bilene på vei ned igjen. Tilbake på setern hoppa de fleste av oss i badstua og ble sittende der et par timer for lenge da det hele tiden ankom nye deltagere slik at vi alltid måtte sitte litt lenger. Perfekt start på helga!

Lørdag var flere ankommet og vi var nå blitt 20 splitboardere, været lørdagen var endel dårligere enn gårsdagen med enda lavere skydekke, vind og litt fukt i lufta. Planen var da å rømme enda lenger vest og ned fra vidda. Vi endte opp i saudasvingen i Røldal som er det mest brukte frikjøringsområdet ifm. skisenteret i Røldal. Her var det vindstille, bra sikt og veldig lekent terreng!

Vi labber ivei og da får jeg virkelig sett at splitboardere er individualister i større grad enn skifolk. Klin umulig å få folk til å gå på en rekke eller følge spor som blir gått opp, tror det var 15 forskjellige sporvalg til toppen av selve saudasvingen! Til tider så det ut som en forvilla saueflokk som bevegde seg oppover. Uansett kult å gå på tur med 19 andre på brett! 3 stk. valgte å snu etter en stund for å bare leke seg i det mest lekne terrenget, resten fortsatte mot stordalsnibba.

På toppen var det vindstille og bra vær! – Ikke det vi hadde forventet når vi starta dagen akkurat! Etter en lengre fotosession med diverse tvilsomme positurer ble det nedtur på perfekt vårsnø. Vel nede fikk nyte synet av de 3 vi skilte lag med tidligere når de kom ned et av de brattere og mer eksponerte partiene.

Tilbake til setern var det planlagt parallellslalåm i bakken bak setern, øvelsene var vanlig brett og splitta brett! – Ja, vi skulle kjøre slalåm med bretta som ski. Vi kjørte begge konkurransene i utslagsmodus slik at vi etter flere runder fikk kåret en vinner i begge. Med bretta sammensatt (slik det egentlig skal være) foregikk det meste fint og med lite fall. Med splitta brett derimot ble det mye fall og humor, et fall betydde ikke alltid an et tapte da det var stor sjans for at den andre og lå og krøp i snøen. På enkelte var det imponerende bra teknikk og Bjørnar Eidsmo demonstrerte perfekte telemarkssvinger (fortsatt på splitboard!) i stor fart helt fra toppen som kunne gjort landslaget i telemark misunnelige!

Når vi hadde kåret 2 vinnere bar veien mot stampen og den vedfyrte badstuen med panoramavindu rett ved. Her kunne vi veksle fra stamp, snøbading til badstue innenfor 10 meter. Digg!! Det stoppa på 16 personer i stampen (som sikkert er beregnet på 6), da var det såpass trangt at alle bevegelser måtte koordineres med resten av gjengen. Alle måtte blant annet holde ølen med samme hånd og bytte på samme tid. Når alle hadde oppnådd skrukkehud grad 4 var det nydelig 3-retters middag inne på setern som ventet, kan ikke gjengi menyen men det var uansett kjempegodt! Vi fikk vist noen bilder og filmer fra dagen til gjengen etterpå og mer fra kvelden etter det reserverer jeg meg fra å gjengi her.

Sjokkerende (les: Naturlig) nok gikk planene om avreise for ny tur kl. 10 søndagsmorgen i vasken da folk knapt hadde våknet da, inkludert ledelsen. Alle var enige om at en tur opp i bakken bak seteren for hopp og lek var en perfekt søndagsaktivitet istedenfor en lang tur siden vi hadde forskjellig avreise. Vi fant et bra kickerspot og her ble det servert mye bra triks og underholdende fall. Vårsnøen la til rette mye sprell og hoppa ble etterhvert til hele 20m lengde. Mens flere lekte seg på hoppet så lå ene halvparten og slappet av i lyngen mens helga gikk mot slutten. Totalt sett en perfekt helg med 20 splitboardere samlet!

Vil du være med på en av turene neste år så finner du siden «Splitfest Norge» på Facebook.

*Bilder: Terje Valen Høihjelle & Leif André Enevoldsen

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar