Halfpimp kjører Helvetesrenna

Halfpimp Shreddah bruker mye av tiden sin til å bestige puppene som ligger tett i tett over hele Sunnmøre. PS! Se video i HD.

Vi har kommet over en jævlig rå type som har sitt territorium over i Sunnmørsalpene. Han kaller seg bare Halfpimp og ser ut som fetter’n til Pimp Lotion. Karen fra Ørsta har tatt begrepet “Spray en skier” til nye nivåer og viker ikke om det kommer en skikjører med støttestaver ned renna.

Langhornet ligger ikke så langt unna Sæbø i Sunnmørsalpene, nærmere bestemt i enden av Kvistaddalen, og ser ut som djevelen selv har mistet det ene hornet sitt og landet perfekt i et snødekt landskap. 1229 meter over havet gir et godt run, og onsdag bestemte pimp-crewet seg for å bestige toppen etter gode værutsikter.

Halfpimp hadde burnet toppen 2 ganger tidligere, men da uten å kunne kjøre det som kalles Helvetesrenna. Helvetesrenna starter med ein bratt knekk før den åpner seg opp og gir muligheter til raske deals. Bare se på videoen, så ser du hva vi snakker om.

Panorama Langhorn
Panorama av Langhorn. Sjekk snøras til høyre
Photo: Halfpimp

Siden renna ligger mot nordvest slipper ikke solstrålene til før etter kl.15, noe som gjør at snøen holder seg som kokain i nesen til Kate Moss til langt ut på dagen, faktisk såpass lenge at temperaturen synker nok til at renna ikke skorper seg etter en finværsdag.

Helningen varier nok mellom 35-45 grader, men største delen ligger nok rundt 42 stive vinkler. Det er flere enklere alternativ ned, noe som gjør Langhornet til en lek for alle, spesielt på våren da det er lett å gå opp. En bonus er at en kan se over til Skårasalen, som er en E6 av skiløpere i tog på vei mot toppen, et skue som gjør en, om mulig, enda litt ekstra fornøyd med å ha et helt fjell for seg selv og beviser at skikjørere er en gjeng som tråkker i flokk.

Det er jo alltid noe av det beste med våren, at snøen setter seg solid og åpner muligheter for linjer som ellers ville vært en smule overkill.

Selvom du er så gængster som det går an, så må du vurdere om det er dagen du skal dø på. For powderpimps er det skredfare som er faremomentet og det er erfaring og skills på å lese formasjoner og brotalk som stort sett bestemmer. Det er jo alltid noe av det beste med våren, at snøen setter seg solid og åpner muligheter for linjer som ellers ville vært en smule overkill.

Totalt gikk turen opp unna på tre timer og ikke en randoneedust i kondomdress å se på hele turen opp og ned. De begynte turen ved Årsetsetra kl 13 og var tilbake på samme X kl 16.30.

– Jeg har mine tvil om noen har valgt å kjøre ned Helvetesrenna tidligere. En 6-pack til den som drar den etter meg, avsluttet en breial H-pimp.

Halfpimp markerer sitt territorium
Gjør som Halfpimp: Spray a skier!
Photo: Halfpimp

Kart (zoom inn):

Panorama Langhorn
Photo: Halfpimp
Halfpimp markerer sitt territorium
Photo: Halfpimp

3 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar