Hafjell blir masse mye større

Hafjell fyller 30 år neste år og benytter anledningen til å legge på seg. Det er som hør og bør for en jubilant. Vi håper bare Markus Elvebakken pynter kaka.

Etter 17/18 sesongen setter Hafjell spaden i seg selv og rykker opp tjafsete jord og skog. Da skal skisenteret i Øyer få en makeover som er den største i nyere tid.

– Et helt nytt skiområde åpnes, ny 6-seters stolheis kommer og nytt barneområde er noe av det som bygges ut før neste skisesong, skriver Odd Stensrud.

Det ser ut som om Hafjell har et mål om å bli størst i Norge, og Stensrud, som også er daglig leder, skriver rett ut:

– Hafjell har som mål om å skape Skandinavias beste skitilbud for familier.

Vi håper ikke snowboarderne blir glemt, men det tror vi ikke, for Hafjell har nemlig oppgradert parkcrewet sitt kraftig og dratt inn Markus Elvebakken som parksjef.

Det er primært oppover utbyggingen bærer og den nye stolheisen skal ende på toppen. Den får også navnet Hafjell 360°. Heisen vil starte på Mosetertoppen, der det allerede er etablert et skitilbud for alle ferdighetsnivåer og skibaserte aktiviteter 360° rundt i snøsikre omgivelser. Det nye toppunktet på 1057 moh vil gi gjesten en 360° høyfjellsopplevelse med utsikt over dalen og høyfjellet i alle himmelretninger.

Første fase av utbyggingen som står ferdig til sesongstart 2018 har kostnadsramme på NOK 80 mill.

Hafjell åpnet allerede i desember 1988, og da passer det jo veldig bra å tilby enda mer bakke i jubileumsåret. Vi ønsker 29 åringen lykke til!

Facts:

 • Ny 6 seter stolheis med kapasitet 2600 personer i timen
 • Lengde 2000 m
 • Full comfort, med vindbobler og varme i stolseter
 • Kjørehastighet 6 m/s, kjøretid til topps 5 min 35 sek
 • 5 km med nye og utvidede familieløyper
 • Snøproduksjonsanlegg
 • Nytt og forbedret «Frontyard for Kids»

 

 

6 KOMMENTARER

 1. Interessant debatt. Enig i at Tacky kunne være litt mer perspektivrike iblant. Hvis vi mennesker fortsetter å ødelegge, overforbruke, konkurranseutsette og kommersiallisere naturen blir det faktisk slutt på vinter og snø. De verste er de konkurranseorienterte lederne i NSBF, som Tacky nesten aldri er kritiske mot. Folk som vil ødelegge villmarka og økosystemet er selvsagt også fiender av brettkulturen.

  • Igjen dude, send en mail til oss med en kronikk, så skal vi gjerne publisere den, gjerne også om retningen NSBF har tatt de siste årene, og vi publiserer gjerne under psevdonym om ønskelig. Vi er enige i at det trengs mer debatt i miljøet vårt. Det har helt klart kommet andre krefter inn i det, med egne agendaer de siste årene, men det er ikke nødvendigvis slik at Tacky skal ta et standpunkt for eller i mot en sak, men jeg er enig i at det trengs belysning fra mange sider, og vi ønsker først og fremst å være en meningsbringer, ikke nødvendigvis en meningstager.

   • Jean, bra at du er tilhenger av debatt og meningsmangfold! Som medieaktør og brettjournalist er det viktig at du alltid husker på å stille kritiske spørsmål, slik at du ikke ender opp kun som høyttaler for f.eks. NSBF eller andre med langt mer begrensede perspektiver enn det du tydeligvis og heldigvis har selv.

    Det første du nå må gjøre er å gjenåpne messageboardet som jo var selve sjela i Tacky, slik at folk kan få diskutere og ytre seg om brettspørsmål på en samlende arena. På forhånd takk fra “hele brett-Norge” for å sitere NSBF.

    • God ide med messageboard. Vet ikke om det funker i dagens antisosiale mediahverdag, men det er verd et forsøk. Jeg skal innrømme at vi aldri burde tatt bort det.

 2. Hei Anonym,

  å ta på seg hatten for en hel brettkultur virker en smule pompøst. Vi er uansett et medium som formidler meninger så vi tar gjerne imot dine overbevisninger skriftlig til publisering. Send meg en mail på [email protected] så snakker vi.

 3. Bevar skauen! Nei til utbygging av Hafjell! Er dere i Tacky helt ukjente med verdiene norsk brettkultur står for? Svar under!

Legg igjen en kommentar