Grenland Skateboardklubb sitt fantastiske år

2017 nærmer seg slutten, og for Grenland Skateboard klubb har det vært et helt fantastisk år å se tilbake på. Grenland Games, Old Boys NM, rekruteringen av unge skatere har skutt i været, Barca tur for de litt eldre og ikke minst en morsom liten microramp akkurat tidsnok til jul til alle de yngste skaterne. Det er bare å la seg inspirere av denne gjengen her, og se hva man kan få til.

Photo: Terje Skaug

Slo av en prat med klubbens nestleder Terje Skaug for å snakke om deres nyeste tilskudd til hallen, året som har gått og planene for 2018.

Kan du fortelle litt om hvorfor dere gikk til anskaffelse av en microramp og hvordan dere gikk fram med å få det til?

Som dere vet har vi nå holdt på siden 2012 og vi er stolte av å kunne si at vi har en av de beste / reneste hallene i Norge ref: Joakim Wang. Hallen har store elementer som er raske å skate. I 2015 så vi plutselig at den yngste skateren var 14 år og vi hadde ingen rekrutering. Noe måtte gjøres. Vi hadde nesten 60 aktive medlemmer og dugnads arbeid var nok ikke det viktigste, men det skal være sagt at vi har mange skatere som tar i et tak når man ber dem om det. Så sep 2015 begynte vi med Kid skate hver tirsdag. Siden den gang har vi hatt ca 90 kids under 12 år innom prosjektet. Når det gjelder det å trene kids i å lære å stå på brett er tålmodighet viktig og vi så straks at en Micro rampe ville være en fin start. He he noe ikke alle var helt enige i. Vi søkte kommunen om litt midler til Kidsa og startet en Spleis på nett. Så etter en kort vurdering ble design bestemt og Gunnar Løge kontaktet for bygging. Smykket til Løge sto ferdig den 19 desember slik at vi akkurat rakk Juleavslutningen for Kids. Totalt kom rampa på ca 35.000 kr. Inkl arbeid og materiealer.

Kommer nok til å ligge noen skateboard under juletrea på julaften. Vil hallen være åpen for de som ønsker å ta turen?

Ja Nissen må nok droppe Rudolf i år og rulle til kidsa i Grenland med julegaver. Når det gjelder åpningstider i jula lar vi de faste vaktene våre få juleferie, men vi satser at voksne skatere (18+) som er medlem av klubben tar i et tak og åpner når det passer… Oppdateringer av åpningstidene finnes på face…..

Det nærmer seg feb 2018 og Grenland Games. Hva tenker dere rundt den helgen.

Hmmm ja det var bra du spurte om det. Vi har tatt en avgjørelse om å ikke arrangere GG i 2018. Grunnen er at vi har hatt Barca tur og OldBoys NM som for øvrig ble en knall suksess med metall band og gratis Pizza. Men vi kommer garantert sterkere tilbake med GG i 2019. Dessuten har vi snakket om en større oppdatering av hallen til sommeren som krever tid, dugnad og cash……

Eirik Skaug på tur med Grenland Skateklubb

Dere har vært i Barcelona? Kan du fortelle litt om det?

Ja dette har vært et fantastisk år for Grenland skatboard klubb det hele begynnte i februar med Grenland Games. Deretter sto Barca for tur i september. 14 skateglade gutter over 18 år. Klubben spanderte 15 sengs leilighet mens skaterne måtte betale reisa selv. Vi hadde noen sinnsyke dager med sol og opp i mot 25 grader på det varmeste så bading ble det også tid til. Alle gutta åpnet trikseposen og det hele ble filmet av Terje Skaug og Simon Klovning. Resultatet av det kommer ut etter den 28 desember da det er juleavslutning for senior og Oldboys i Hallen. Ingen spesielle skader å nevne bare Formann Marius som fikk albuen ut av ledd i en trapp. Men med europeiske reiseforsikring på plass ble den lett dratt på plass på sykehuset.

Tusen takk for praten

Takk for praten Tacky og husk filmen som kommer ut i slutten av desember…

Photo: Terje Skaug

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar