Fonna åpner til påske?

Verden står ikke til påske i år, eller det er kanskje nettopp det den gjør om Folgefonna klarer å åpne til høytiden.

Anton Bilare på Folgefonna.
Photo: Emil Sollie

Det er gode muligheter for at Hardangerfjordens hatt, Folgefonna, åpner til påske. Mens andre spruter lammelår og sausenebb rundt bordet har du mulighet til en grytidlig start på sommersesongen.

– Det er avhengig av været og vi må jo grave ut heisen, sa daglig leder, Andreas Skogseth til Tacky.no.

I år har de hevet heisen så den blir lettere å grave ut. Det er uansett litt av en jobb når det gjennomsnittlig snør 15 meter hver vinter. Vanligvis starter de med å grave ut veien opp, parkeringsplassen, bygningene og til slutt t-kroken i februar.

Det kan altså bli en rekordlang sesong for Fonna i år.

– Sesongen vil nok vare iallefall ut august, men trolig lenger, fortalte Andreas.

Fonna lagrer også snø over sommeren så trolig snakker vi nok ut september. Det har blitt populært med duker for å bevare snøen over sommeren på mange skianlegg, og selvom Folgefonni nesten har motsatt problem enn hva mange sentere har vært rammet av i vinter, kommer det godt med når 15 meter snø under presenning titter frem utpå sommeren.

I år, som de fleste andre minnerike år, er det Mushroom Crew med den eminente Emil Fossheim som står for preppingen av parken. Ifjor var Emil skadet, men ifølge Andreas Skogseth skal han være tilbake i maskinen i sommer.

Vi gleder oss allerede til en latterlig deilig sommer edition!

Nettside:
www.visitfonna.no

DEL

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar