Grunnen til at dette skjer så ofte handler som regel om to ting. Mangel på penger, og mangel på samtale mellom samtale mellom kommune og skatere. Derfor er det lurt å søke om penger.

Det er flere forskjellige måter å søke om penger til skatepark. De fleste banker har en form for stiftelse der man kan søke om penger. Flere skateklubber over hele landet har søkt fra Sparebankstiftelsen, som har frist 1. februar. Gjensidigestiftelsen, og lokale banker har også hjulpet veldig mange.

Frifond er også et godt alternativ. Her er ingen søkefrist, og her kan du søke om maks 35 000 i kalenderåret, og har enkle søknadsskjema

Det å kommunisere med kommunen er også en veldig viktig del. Gang på gang ser vi dårlig utførte skateparker designet og bygget av folk som ikke har noe med skateboard å gjøre. Det bør helst være to møter, minimum. Først et møte hvor dere finner ut hvem, og hvor parken skal bygges. Her er Betongpark alltids et trygt alternativ. Deretter bør det være et designmøte, der lokale skatere kan samarbeide med parkbyggerene/parkdesignderene.

Om du følger disse stegene, er det godt mulig å få fikset en god, funksjonell skatepark i din kommune. Samle alle de lokale skaterene i kommunen, og søk! Husk, søkefrist hos Sparebankstiftelsen 1. februar.

 

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar