En norsk skatesko

Andreas Malo Dyb har tatt over det gamle skateskomerket Kastel, og nå kommer han med en limited edition skatesko, som blir den aller første norske skateskoen.

Andreas Malo Dyb har fått virkeliggjort drømmen sin om å designe egne sko. Den begynte allerede som 14 årig skater og Bekkestuarotte, og han visste allerede da at det var skodesigner han skulle bli. Nå kommer forhåpentligvis Norges første skatesko på markedet, etter ekstensiv testing og bortimot 20 år senere.

– Vi har bestemt oss for å satse på en limited edition skatesko nå etter å hatt noen workshops, fortalte Andreas oss etter at videoen over var klar.

Han har fått vektige innspill fra flere gamle og nye skatere med spesiell innsikt i skoverdenen, men vi snakket om muligheten på telefonen for å kanskje involvere hele skate-Norge i skodesigningen. Så følg med på Tacky fremover, kanskje det kommer interessante nyheter fra skomerket som du kan være en del av.

Andreas selv ble en del av Tackys oppmerksomhetssfære første gang mens han studerte ved Istituto Europeo di Design i Milano, mens vi var på en intern firmasnowboardtur, og han fikset inngang på et herlig modellparty for oss. Vi håper lanseringen av Kastel skateskoen blir like heftig. Hint hint!

Andreas har altså tatt over det gamle skateskomerket Kastel, sammen med partner in crime, Anders Frøystad, en gammel kjenning på Tackykontoret og på DC-teamet, og merket er virkelig i ferd med å blowe.

Kastel ble opprinnelig startet som et rent skateskomerke i 1995 av Vince de la Peña og Shane LaVoie. De startet også Ezekiel og Blond. Ezekiel ble kjøpt opp av en større distributør og deretter valgte eierne å legge ned Kastel i 2000.

Andreas fikk nyss i at merkenavnet var ledig for noen år siden, og det passet ekstremt godt med hans skoplaner. Etter noen samtaler med den første designeren på Kastel, Dustin Deardoff, var han bombesikker i sin sak. Deardoff var veldig supportive og er faktisk involvert i designprosessene til nye Kastel.

Kastel Ladera Arctic Blue
Loffesko fra Kastel

Kastel har allerede gjort seg bemerket på fashionmarkedet i Norge. Andreas er en genial skodesigner og har kommet opp med et par sko med etterlengtet funksjonalitet, blant annet en sommersko som fungerer både som sko og som slipper, og en vintersko som i bunn og grunn er en vanntett sneaker.

Så kan man lure på hvorfor de ikke har fortsatt med bare å lage skatesko, og svaret er innlysende når man vet at det er 5 millioner mennesker i Norge og ca 200.000 skatere. Markedet er for lite. Gjentatte eksempler fra andre produsenter har vist at det ikke er mulig å leve av bare skate alene i Norge, men vi gleder oss som pungrotter til sneglemiddag til limited edition skateskoen kommer. Vi er sikre på at Andreas kommer til å overraske norske skatere med en fantastisk sko.

Si gjerne din mening om hva en skatesko bør ha i kommentarfeltet under. Andreas kommer til å lese det.

Web:
Kastel Shoes
Kastel på Face
Kastel på Insta

5 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar