Dombås oppgraderer terrengparken

Det skjer mye i terrengparken på Dombås i disse dager. Det blir gjort en real overhaling, og oppgradering av tilbudet. Vi har tatt en prat på telefonen med initiativtager og leder for Dombås Alpin og Snowboard Jan Lyngen om arbeidet.

Vi ser på sosiale medier at det blir lagt ned mye arbeid i parken i sommer, hva gjør dere?

– Vi bygger nå store kuler av jord, som gjør det mulig å lage hopplinjer til vinteren. Målet er å få til 4 store hopp i linje. Med disse kulene er det også enkelt å lage 2 hopp på samme kul, slik at vi kan tilby hopp for både nybegynnere og profesjonelle.

Jan forteller at han søkte midler hos Sparebankstiftelsen, og fikk innvilget 200 000 kr, som nå blir brukt til oppgradering av parken.

Bruk av jordmasser vil også bespare anlegget i fremtiden, da det ikke lenger kreves like mye snø for å lage store hopp, med minimal snøproduksjon kan man også åpne parktilbudet tidligere.

– Dette gir oss muligheten til å lage et bedre tilbud for alle. Foruten om jordkulene har vi rydda mye skog, slik at traseen har blitt bredere. Ved siden av hoppene får vi plass til rails og mindre hopp, noe som er med på å gjøre det enda lettere å tilrettelegge for alle i bakken.

Og tilrettelegge for aktivitet på snø trengs, Jan forteller at alpingruppa har opplevd vekst i sommer. Da de inviterte til trampolinetreninger dukket 110 ivrige unger opp. Nå gjelder det å bygge videre på interessen ved å tilrettelegge for aktivitet på snø.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar