Den nye skateparken på Gol er for liten

Gol skatepark var umiddelbart en suksess, og den blir besøkt både sent og tidlig. Gol kommune føler at de har gjort tidenes investering, men det viser seg at parken bør utvides.

Rett før høstferien åpnet Gol skatepark til taler fra ordfører Heidi Granli og skatedemo fra Fagernes Skateshop. Halve byen møtte opp, og halve byen ble igjen for å kjøre brett.

Gol Skatepark er nemlig en gigantisk suksess, i følge kommunen. Strategisk plassert i sentrum og i nærheten skolen, blir skatearealet besøkt både sent og tidlig.

Vi snakket med Mads Elbrønd, som er ansatt ved kulturavdelingen i Gol kommune, og han kunne fortelle at kommunen antagelig aldri har fått så god avkastning på pengene de har investert i noe idretts- eller aktivitetsanlegg som Gol skatepark.

– Det er helt villt hvor mye den er brukt. Det kan rett og slett være at vi har bygget for lite og kanskje må utvide til et større areale på sikt, sa Elbrønd til Tacky.no.

Gol kommune har brukt 1 million kroner på skateparken, men den kostet 4,4 millioner, hvorav resten stammer fra Sparbanken Hallingdal/Valdres sin stiftelse og DNB, som begge gav 500.000 kroner. Videre fikk prosjektet 2 millioner i tippemidler og de siste 400.000 er et teknisk grep hvor kommunen skriver av moms.

Ordfører Heidi Granli åpnet Gol Skatepark før høstferien

Det er god vel verd å merke seg for ildsjeler og aktører som jobber med å skape skateparker rundt om i landet at det ikke trenger å koste så mye for en kommune man skal søke penger hos, og vise til Gol som et strålende eksempel på hvor mye aktivitet det skaper per investert krone.

Det var opprinnelig Gol Ungdomsråd som tok initiativet til gavepakken til skateboardmiljøet. Ifjor fikk rådet bygget en pumptrack for sykkelfolket, hvilket gav mersmak, og i år var det skaternes tur.

Det er Anette Black som har hjulpet ungdomsrådet med finansieringen og som skal ha mye av æren for at det faktisk har blitt en park. Kenneth Waggestad-Stoa i sitt firma Aktiv Park tegnet opprinnelig et skisseforslag på hvordan det kunne se ut, og dette ble modifisert slik parken ser ut nå av Betongpark.

Betongpark bygger hele skate-Norge for tiden, og det var intet unntak på Gol. Parken er forholdsvis lavterskel, men samtidig bygget slik at skaterne selv kan velge sitt nivå.

– Entreprenøren som kom etter at Betongpark var ferdig og skulle opparbeide området rundt for å gjøre det fint, var sikkert ikke så happy, for de fikk ikke jobbe i fred. Parken ble brukt i friminuttene og til alle døgnets tider. Det er helt villt, gjentok Mads Elbrønd.

Han fortalte videre at Gol kommune er veldig fornøyd, men at det viktigste er at ungdommene er fornøyd og har tatt ansvar for sitt eget prosjekt. Det kan synes som om Gol har skjønt hvordan man får med seg kidsa, så får vi bare se om det blir større park på Gol i fremtiden.

Det jobbes også med lokale parker i andre deler av Hallingdal. Vi hører rykter om et lokalt initiativ på Hemsedal i forbindelse med bygging av deres nye sentralskole, og på Geilo er det også noe på gang. Kanskje også Nesbyen hiver seg på skateparkbølgen som kommer til å rulle gjennom Hallingdal?

La oss avslutt med Mads Elbrønds vektige argument:
“Det er ikke en stor kostnad for en kommune å investere 1 mill og få så mange aktive ungdommer og så lite vedlikehold!”

Kart:

Gol Skatepark i den gyldne timen

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar