Big Air Bag i Kolsås

Kolsås skisenter har landets eneste airbag i bakken, og søndag inviterer Rune Lundsør alle til å prøve. Det er som en foam pit på snø, men med brettet og farten i beina.

Så vidt Tacky bekjent er det ingen andre alpinsteder i Norge som har air bag på hopp. Fenomenet hadde sin rennessanse for 10 år siden hvor absolutt alle skulle ha det, og en nederlender fløy rundt og solgte rådyre bagger til alpinanleggene.

Etterhvert døde airbag-eventyret hen, i stor grad fordi baggene ikke ble vedlikeholdt slik de skulle, og at de ble satt opp feil. Det var synd for hvis air baggen blir satt opp på en sikkerhetsmessig god måte, er det et fantastisk treningsapparat.

Tenk deg å gunne på nedover bakken og faktisk virkeliggjøre det tricket du har visualisert hver kveld i sengen hjemme, men du finner ut mid-air at du trengte litt mer rotasjon. Det hadde gjort satans vondt i en hardpakket snølanding, men på air baggen er det bare å reise seg opp, ta heisen og prøve på nytt med litt justering.

Test Run med Rune Lundsør:

Kolsås skisenter har leid kanskje Norges eneste air bag av Rune Lundsør og sjappa hans på Geilo ut sesongen, så er du keen på litt safe air miles er det bare å ta turen opp i Kolsås i helgen.

Da drar nemlig Rune med seg NM-gjengen den korte veien fra Wyller til Kolsås, for det er nemlig NM i halfpipe på lørdag, og gjengen er instruktører søndag 18. mars. Ta med hjelm og brett!

Det er mulig å prøve baggen ellers også, men du bør ringe Kolsås skisenter for å være sikker på at den er operativ: kolsasbakken.no

Kart:

2 KOMMENTARER

  1. Trondheim snowboardklubb har hatt en slik bag nesten hele sesongen i Vassfjellet. Denne er da ikke leid, men en fast løsning.

Legg igjen en kommentar