Awsm Kids i Norge

Youtube-kidsa Sky og Ocean Brown har besøkt Norge nå på forsommeren, og lagt igjen tydelige spor i betongen rundt om i landet, trygt i regi av Betongpark.

Sky og Ocean Brown er to meget talentfulle kids som har blitt en Youtube-hit. Man skulle tro de hadde vokst opp med brettkulturen i ground zero California, men det morsomme er at de opprinnelig kommer fra Japan.

Men med britisk far og japansk mor ligger hele verden for deres føtter, og med skostørrelser som neppe overgår noe mer enn 3 inviterte Betongpark søskenparet til Norge på forsommeren.

Betongpark kjenner vel de fleste til, selskapet som bygger det meste av parker i sement nå for tiden, og grunnen til at de inviterte the Browns var egentlig for å fremme norsk skateboarding på en anderledes måte.

– Vi ville vise frem parkene vi har bygd rundt omkring i Norge og inspirere til bruk av dem, sa markedssjef i Betongpark, Gard Hugaas, da vi spurte.

Betongpark har hvert år hatt sin egen sommerturné, og denne gang inviterte de altså Japan Air-expressen, men også en gjeng internasjonale skatere som Ben Hatchell, Guy Khury, Autin Poynter, Shea Donovan og Jeromy Green, pluss en gjeng streetsmarte brasilianere.

Sky Brown begynte å skate da hun var 3 år, og lillebror fulgte etter som shoe goo like etter. Vi fikk gleden av å følge de under Stavanger Open uken hvor de var cirka en uke, kun avbrutt av at Sky måtte fly til USA i begynnelsen av uken for å skrive under kontrakt med Nike.

Det må nesten ha vært et karrierehøydepunkt med ukene i Norge og samtidig komme på team med Karsten Kleppan og Michael Sommer.

Det tok ikke lang tid før Sky og Ocean fant seg til rette blant skaterne i Norge. De hadde en liten prøvetur i Østfold hvor Betongpark sine parker ligger tettere enn hællæ-L blir sagt på den lokale skatesjappa i Fredrikstad. Vel fornøyde fortøyde de rullebrettene i Oslo og skatet vettet av hovedstaden.

– Begge barna skater som voksne menn, om man kan si noe så dumt, mente Gard.

Det tok ikke lang tid å bli best buddies, og det er jo noe av det som er råbra med skatinga, at man kan skate sammen og ha det fett uansett alder.

Kidsa var videre i Stavanger, back-to-back Oslo, Mjøsskate og så en velfortjent nasjonalromantisk svingom innom Vestlandsfjorder og Bergen og Florø. Overalt ble de møtt med begeistring og fikk mye omtale i lokal presse.

Kidspoeng sier du kanskje, men ingen har brydd seg siden HBS 1, og i det større bildet er det veldig bra for skatinga i Norge at det blir oppmerksomhet rundt tilstanden i skateparkene og supert om lokalpolitikerne får litt press på seg.

– Vi legger ikke skjul på at vi gjorde denne turen for å påvirke og få folk til å bygge skikkkelige anlegg. Det har blitt bygd mye dårlig historisk sett, og vi ønsker at det skal bygges best mulig, sa en ærlig Gard Hugaas.

Ingenting er bedre enn om man kan kombinere det kommersielle med det idealistiske, og det ser det ut til at Betongpark klarer utmerket.

Det kommer forresten film om Norgesoppholdet til Awsm Kidsa over sommeren, det redigeres mens vi snakker. Ellers er det mye content fra touren på kidsas egne kanaler:

Awsm Kids kanaler:
Youtube
Insta
Face

3 KOMMENTARER

Legg igjen en kommentar