20 år med King of the Hill

Riksgränsen inviterte til reunion 20 år etter at Ingemar Backman satte sin gigantiske backside air med sketchy inrun. Hele verden responderte og tok turen til Nord-Sverige.

Det er 20 år siden Ingemar Backman satte sin gigantiske Backside Air på Riksgränsen, som har blitt stående som et legende move i all ettertid. Det pushet snowboarding et godt stykke videre i 1996, da nye tricks ble til på nesten hver eneste session og på hver ny film.

Pierre Wikberg, som etterhvert har fått legendestatus med så mange internasjonale snowboardfilmer at vi ikke klarer å nevne alle, og Calle Eriksson, mannen som startet Method Mag, stod bak arrangementet som brakte gamle helter sammen med nye. Pierre Wikberg står også for videoen øverst her.

Det hele startet med en banked slalom session, som popper opp på ethvert skisenter for tiden, og Terje Håkonsen vant Masterklassen, mens Arthur Longo igjen vant seniorklassen.

Ellers var det bankett, auksjon, avdukning av Craig Kelly monument og session på det originale spottet til Ingemar Backman og en David Ny hip, hvor de nye heltene, Alek Østreng og Len Jørgensen inkludert, fyrte opp bakken, og det ble ikke bare litt lit.

INGEN KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar